მერჯიმეკ ჩორბა, ეს გახლავთ თურქული კერძი, ითარგმნება როგორც ოსპის სუპი, თუმცა უფრო კრემ-სუპია ვიდრე სუპი. ამ კერძის შესახებ ჩემი მეგობრისგან გავიგე, რეცეპტიც მითხრა, თუმცა შემდეგ სხვადასხვა ვერსია ვნახე და იქიდან ავარჩიე ერთი ვარიანტი. ძალიან მომწონს ამ სუპთან დაკავშირებული ყველა დეტალი - არის იაფი, მარტივი, სწრაფად მოსამზადებელი, ძალიან გემრიელი და ამ ყველაფერთან ერთად საკმაოდ სასარგებლო. ისეთი კერძია რომელსაც ხშირად მოვამზადებ და თქვენც გირჩევთ, რომ სცადოთ.

წითელი ოსპის სუპი - მერჯიმეკ ჩორბასი

მომზადების სრული დრო 40 წუთი
ულუფა 6

ინგრედიენტები:

  • 250 წითელი ოსპი
  • 1 სტაფილო
  • 1 კარტოფილი
  • 1 ხახვი
  • 1 ს.კ. ტომატპასტა
  • 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • გემოვნებით მარილი
  • 1.5-2 წყალი
  • ლიმონი

მომზადება: 

  • ხახვი წვრილად, სტაფილო და კარტოფილი კი კუბიკებად დაჭერით.
  • ქვაბი გააცხელეთ, დაასხით ზეთი და მოშუშეთ ხახვი, როცა დარბილდება, დაუმატეთ სტაფილო და კარტოფილი, კარგად აურიეთ, შემდეგ დაუმატეთ ტომატპასტაც. 3-4 წუთში დაუმატეთ კარგად გარეცხილი ოსპი და აურიეთ.
  • დაასხით წყალი, თავიდან 1,5 ლიტრი. შემდეგ თქვენი სურვილით გაათხელეთ.
  • როცა წყალი ადუღდება, ადუღეთ 25 წთ დაბალ ცეცხლზე.
  • დააბლენდერეთ, დაუმატეთ მარილი, სურვილის შემთხვევაში წყალიც სასურველი კონსისტენციის მიღებამდე.
  • წამოადუღეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.
  • სერვირებისას მოასხით ლიმონის წვენი.
    გემრიელად მიირთვით!
კატეგორია: dinner, Soup, vegan
სამზარეულო: თურქული
თეგები: lentilsoup, soup, vegan
Avatar
ავტორი

გამარჯობა, მე ვარ მედეა, ენდოკრინოლოგიის რეზიდენტი და მოყვარული კულინარი. ამ საიტზე ვაზიარებ ყველაფერს, რაც მიყვარს - გემრიელ რეცეპტებს, მოგზაურობის რეკომენდაციებსა და სტატიებს ჯანსაღ კვებაზე.