ეს არის ყველაზე გემრიელი ჰუმუსი, რაც კი ოდესმე გამისინჯავს და განსაკუთრებით უხდება სომხური ლავაშის ჩიფსებს.

ჰუმუსი პომიდვრის ჩირით ლავაშის ჩიფსებთან ერთად
ინგრედიენტები:
ჰუმუსისთვის:
- 450 გ მოხარშული მუხუდო
- 8 პომიდვრის ჩირი
- 1 კბილი ნიორი
- 1/2 ლიმონის წვენი
- 2 ს.კ. ტაჰინი
- 1/2 ჩ.კ. მარილი
- 2 ს.კ. ზეთი პომიდვრის ჩირის ქილიდან
- მდუღარე წყალი
ჩიფსებისთვის:
- ტორტია/სომხური ლავაში
- ზეითუნის ზეთი
- შებოლილი პაპრიკა (ან სასურველი სუნელი)
მომზადება:
ჰუმუსი:
- მუხუდო და პომიდვრის ჩირი ერთად დააჩოპერეთ.
- შემდეგ დაუმატეთ დანარჩენი ინგრედიენტებიც და აქციეთ ერთიან მასად.
- ადუღებული წყლის დამატებით მიიყვანეთ სასურველ კონსისტენციამდე.
ჩიფსები:
- ლავაში დაჭერით სასურველ ფორმებად.
- მოათავსეთ აეროგრიში, შეასხურეთ ზეთი და მოაყარეთ პაპრიკა.
- 3-3 წუთი ორივე მხრიდან აცხვეთ air fry რეჟიმზე 170 გრადუსზე. (ასევე შეგიძლიათ აცხოთ ღუმელში).ჰუმუსი ლავაშის ჩიფსებით მზადაა, გემრიელად მიირთვით.