დღეს გიზიარებთ ჭვიშტარის მომზადების უმარტივეს რეცეპტს. გამოდის უგემრიელესი, განსაკუთრებულად უხდება, რაღა თქმა უნდა, ფხალეულს, თუმცა ძალიან კარგია დამოუკიდებლადაც.

ჭვიშტარი სიმინდის მარცვლებითა და შებოლილი სულგუნით

მომზადების სრული დრო 30 წუთი

ინგრედიენტები:

  • 300 სიმინდის ფქვილი
  • 280 მლ გაზირებული მინერალური წყალი
  • 60 სიმინდის მარცვლები
  • 140 შებოლილი ან ჩვეულებრივი სულგუნი
  • გემოვნებით მარილი
  • მცენარეული ზეთი (შესაწვავად)

მომზადება: 

  • სიმინდის ფქვილს დაუმატეთ მარილი, აურიეთ, დაასხით მინერალური წყალი და მოზილეთ ცომი.
  • დაუმატეთ სიმინდის მარცვლები და გახეხილი სულგუნი, კვლავ კარგად გადაზილეთ.
  • მიეცით სასურველი ფორმა, მე მრგვალი უფრო მომწონს, და შეწვით გაცხელებულ ზეთდასხმულ ტაფაზე ორივე მხრიდან. ცეცხლი უნდა იყოს საშუალოზე დაბალი.
  • შემწვარი ჭვიშტარი გადმოიტანეთ სამზარეულოს ხელსახოცზე ზედმეტი ცხიმისგან რომ დაიწრიტოს.
    გემრიელად მიირთვით! 💛
კატეგორია: ცომეული
სამზარეულო: ქართული
თეგები: chvishtari, cornbread, georgiancornbread, mchadi
Avatar
ავტორი

გამარჯობა, მე ვარ მედეა, ენდოკრინოლოგიის რეზიდენტი და მოყვარული კულინარი. ამ საიტზე ვაზიარებ ყველაფერს, რაც მიყვარს - გემრიელ რეცეპტებს, მოგზაურობის რეკომენდაციებსა და სტატიებს ჯანსაღ კვებაზე.