დღეს გიზიარებთ ფუნთუშების კიდევ ერთ რეცეპტს, რომელიც არის სამარხვო/ვეგანური. მარტივად მზადდება, დიდ ძალისხმევას არ მოითხოვს. ბევრს აღარ ვისაუბრებ და რეცეპტზე გადავალ.
სამარხვო / ვეგანური ფუნთუშები
ინგრედიენტები:
- 600 გ ფქვილი
- 1 ს.კ. მშრალი საფუარი
- 300 გ შაქარი (შეგიძლიათ ნაკლებიც გამოიყენოთ თუ ძალიან ტკბილი არ გიყვართ)
- 100 მლ მცენარეული ზეთი
- 2 გ შაქრიანი ვანილი
- 250 მლ თბილი წყალი
მომზადება:
ცოტა თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი დავაფაროთ ჩაის ტილო და დავაცადოთ სანამ ამოფუვდება. ჯამში ჩავცრათ ფქვილი, დავამატოთ ამოფუებული საფუარი, შაქარი, ზეთი, ვანილი და ბოლოს თბილი წყალი. მოვზილოთ რბილი ცომი. ჯამს გადავაფროთ ჩაის ტილო და დავდგათ თბილ ადგილას. როცა აფუვდება ჩავზილოთ, კვლად დავაფაროთ ჩაის ტილო და დავაცადოთ სანამ ამოფუვდება. შემდეგ გავაკეთოთ სასურველი ფორმები, მე ნახევარი ცომით დაწნული ფუნთუშები გავაკეთე, ნახევარით ჩვეულებრივი, მრგვალი. ფორმამიცემული ფუნთუშები გავაჩეროთ 20-25 წუთი, ზედ გადავუსვათ ზეთი. ღუმელი გავაცხელოთ საშუალო ტემპერატურაზე. გამოვაცხოთ, ზემოდან რომ სასიამოვნოდ დაიბრაწება მზადაა. შეგიძლიათ ზემოდან მოაყაროთ შაქრის პუდრა, ან შაქრის მინანქარი გადაუსვათ.გემრიელად მიირთვით!

ავტორი
მედეა ჩუბინიძე
გამარჯობა, მე ვარ მედეა, ენდოკრინოლოგიის რეზიდენტი და მოყვარული კულინარი. ამ საიტზე ვაზიარებ ყველაფერს, რაც მიყვარს - გემრიელ რეცეპტებს, მოგზაურობის რეკომენდაციებსა და სტატიებს ჯანსაღ კვებაზე.