ეს არის ჩემი ერთ-ერთი ფავორიტი კერძი ზაფხულში.

ზაფხულის ტოლმა (ვარიანტი #2)

მომზადების სრული დრო 1 საათი
ულუფა 8

ინგრედიენტები:

  • 1.5 კგ მწვანე ბულგარული წიწაკა
  • 5 სტაფილო
  • 4-5 კბილი ნიორი
  • 2 ხახვი
  • 1 კონა ქინძი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 1/2 კონა რეჰანი
  • 140 ბრინჯი
  • 3 პომიდორი
  • 1 ჩ.კ. მარილი
  • გემოვნებით შავი პილპილი
  • 1/2 მწვანე წიწაკა
  • 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 400 მლ წყალი

მომზადება: 

  • პირველ რიგში მოხარშეთ ბრინჯი - აადუღეთ 320 მლ წყალი, დაუმატეთ მარილი და გარეცხილი ბრინჯი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 12 წთ. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან, გააჩერეთ თავსახურ დაფარებული 5 წთ, შემდეგ კი ჩანგლით ააფუმფულეთ.
  • ხახვი და ნიორი წვრილად დაჭერით, სტაფილო გახეხეთ.
  • გაცხელებულ ზეთდასხმულ ტაფაზე მოშუშეთ ხახვი, 3-4 წუთში დაუმატეთ სტაფილო, 2-3 წუთში კი ნიორი და მწვანე წიწაკა, კარგად აურიეთ.
  • 2 წუთში დაუმატეთ სვანური მარილი და მწვანილი, კარგად ამოურიეთ, მოშუშეთ 2-3 წთ. შემდეგ დაუმატეთ მოხარშული ბრინჯი, კარგად ამოურიეთ.
  • 2-3 წუთში დაუმატეთ პილპილი და კანგაცლილი დაჭრილი პომიდვრის ნახევარი, კარგად ამოურიეთ. 2 წუთში გადმოდგით ცეცხლიდან.
  • ბულგარულ წიწაკებს თავი მოაჭერით, ამოაცალეთ თესლი და ამოავსეთ შიგთავსით. ჩაალაგეთ ქვაბში ისე რომ შიგთავსი არ გადმოიყაროს.
  • ფრთხილად მოასხით წყალი, დარჩენილი პომიდორი, მოაყარეთ მარილი და დადგით ცეცხლზე. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 30-40 წთ. ბულგარული ფერს რომ შეიცვლის, მზადაა.
    გემრიელად მიირთვით!
კატეგორია: სადილი, სამარხვო/ვეგანური
თეგები: სადილი, სამარხვო/ვეგანური
Avatar
ავტორი

გამარჯობა, მე ვარ მედეა, ენდოკრინოლოგიის რეზიდენტი და მოყვარული კულინარი. ამ საიტზე ვაზიარებ ყველაფერს, რაც მიყვარს - გემრიელ რეცეპტებს, მოგზაურობის რეკომენდაციებსა და სტატიებს ჯანსაღ კვებაზე.