სპაგეტი ბოლონეზე იტალიურ სამზარეულოს მიეკუთვნება, უფრო კონკრეტულად კი ის ფესვებს იღებს ბოლონიიდან. პირველად მე-18 საუკუნის ბოლოს მოუმზადებიათ. ბოლონეზეს სოუსს ასევე იყენებენ ლაზანიის მოსამადებლად.
სპაგეტი ბოლონეზე უგემრიელესი კერძია, მზადდება დიდხანს, სოუსმა 4 საათი უნდა იდუღოს, თუმცა თქვენი მხრიდან ბევრ ძალისხმევასა და დროს საერთოდ არ მოითხოვს.სპაგეტი ბოლონეზე
ინგრედიენტები:
- 500 გ საქონლის ხორცის ფარში
- 500 გ ღორის ხორცის ფარში
- 3 ხახვი
- 1 სტაფილო
- 4 კბილი ნიორი
- 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
- 100-150 მლ რძე
- 180 მლ თეთრი ღვინო
- 850 გ პომიდორი
- 180 მლ საქონლის ბულიონი
- გემოვნებით მარილი & პილპილი
მომზადება:
ტაფა გააცხელეთ, დაასხით ზეთი, მოშუშეთ ორივე ფარში, დაუმატეთ მარილი და პილპილი. როცა ხორცი გაყავისფერდება, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და სტაფილო, კარგად აურიეთ და შუშეთ 3 წუთი. შემდეგ დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, აურიეთ და 2 წუთში დაუმატეთ ღვინო, 3 წუთში კი რძე, პომიდვრის პიურე და ბულიონი (თუ ბულიონი არ გაქვთ, წყალი). კარგად აურით და დაბალ ცეცხლზე ადუღეთ 4 საათი. პერიოდულად ამოურიეთ. მომზადებულ სოუსს დაუმატეთ მოხარშული სპაგეტი.გემრიელად მიირთვით!
ავტორი
მედეა ჩუბინიძე
გამარჯობა, მე ვარ მედეა, ენდოკრინოლოგიის რეზიდენტი და მოყვარული კულინარი. ამ საიტზე ვაზიარებ ყველაფერს, რაც მიყვარს - გემრიელ რეცეპტებს, მოგზაურობის რეკომენდაციებსა და სტატიებს ჯანსაღ კვებაზე.
