როგორც ბლოგის facebook-ის გვერდზე გითხარით, ასეთი ნამცხვარი აქამდე არც გამესინჯა და არც გამეგო მისი არსებობის შესახებ. რძე მქონდა და მინდოდა რამე გამეკეთებინა, აუცილებელი ინგრედიენტი უნდა ყოფილიყო. ? ინტერნეტში უცხოურ კულინარიულ საიტებს ხშირად ვსტუმრობ და ესეც სწორედ იქ აღმოვაჩინე ? როგორც გავიგე საკმაოდ ძველი რეცეპტია. არ გადავდე მომზადება და რამდენიმე საათში დავიწყე. დრო არ სჭირდება ბევრი მაქსიმუმ 1 საათში უკვე გამომცხვარი გედებათ თეფშზე ? რეცეპტის ბოლოს კალორიებზეც მოგახსენებთ, თუ რამდენს შეიცავს ერთი ნაჭერი. უკვე ზაფხულია და წონას გაფრთხილება სჭირდება ?

ცხელი რძის ნამცხვარი

ინგრედიენტები:

  • 4 კვერცხი
  • 2 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი
  • 2 1/4 ჭიქა ფქვილი
  • 2 1/4 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი (ან 1 ჩ.კ. სოდა)
  • 1 1/4 ჭიქა რძე
  • 140 კარაქი

მომზადება: 

  • კვერცხი 5 წუთი მიქსერით მაღალ სიჩქარეზე ვთქვიფოთ. შემდეგ დავამატოთ შაქარი და კვლავ კარგად ავთქვიფოთ, მასა ძალიან ღია ყვითელი, თითქმის თეთრი უნდა გახდეს. დავამატოთ ვანილი და ამოვურიოთ კარგად.
  • შემდეგ ჩააცერით ერთად არეული ფქვილი და გამაფხვიერებელი (ან სოდა) და მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე შეურით.
  • რძე გააცხელეთ და შიგ გაადნეთ კარაქი. შემდეგ დაუმატეთ ცომს და მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე ათქვიფეთ. მიიღებთ დასასხმელ ცომზე ოდნავ თხელს მასას.
  • ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუსზე. საცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი და ცომი მოათავსეთ. აცხვეთ დაახლოებით 30 წუთი.
    გემრიელად მიირთვით!
კატეგორია: დესერტი
თეგები: milkcake
Avatar
ავტორი

გამარჯობა, მე ვარ მედეა, ენდოკრინოლოგიის რეზიდენტი და მოყვარული კულინარი. ამ საიტზე ვაზიარებ ყველაფერს, რაც მიყვარს - გემრიელ რეცეპტებს, მოგზაურობის რეკომენდაციებსა და სტატიებს ჯანსაღ კვებაზე.