ვაშლის მარტივი ნამცხვარი

ულუფა 16

ინგრედიენტები:

  • 4 კვერცხი
  • 200 შაქარი
  • 300 მლ ნაღები 35% ცხიმიანობის
  • 80 მლ რძე
  • 2 ჩ.კ. ფორთოხლის ესენცია
  • 1/2 ჩ.კ. დარიჩინი
  • 200 ფქვილი
  • 1.5 ს.კ. სიმინდის სახამებელი
  • 1 ჩ.კ. სოდა
  • 1 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
  • 1/4 ჩ.კ. მიხაკი დაფქული
  • მწიკვი მარილი
  • 3 ვაშლი

მომზადება: 

  • კვერცხი მწიკვ მარილთან და შაქართან ერთად ათქვიფეთ, მასა კარგად რომ გაფუვდება და მოთეთრო გახდება შეათქვიფეთ ნაღები და ფორთოხლის ესენცია.
  • ცალკე ჯამში ჩაცერით ფქვილი, სიმინდის სახამებელი, სოდა, გამაფხვიერებელი, დაუმატეთ დარიჩინი და მიხაკი, კარგად აურიეთ და შემდეგ დაუმატეთ კვერცხის მასას, ხელის სათქვეფით შეათქვიფეთ.
  • მიღებულ ცომს დაუმატეთ რძე.
  • ვაშლი გათალეთ, დაჭერით ნახევარი სანტიმეტრი სისქის ნაჭრებად. ცომის ნახევარი ჩაასხით ცხიმ წასმულ ფორმაში (ფორმა 33×22 სმ). მასზე გაანაწილეთ ვაშლის ნახევარი, ვაშლს გემოვნებით დარიჩინი და შაქარი მოაყარეთ, დაასხით ცომის მეორე ნახევარი და მასზე დარჩენილი ვაშლი დაალაგეთ. კვლავ მოაყარეთ შაქარი და დარიჩინი.
  • შედგით 180-190 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 25-30 წთ. ხის წკირით შეამოწმეთ, თუ მშრალი ამოვა, მზადაა.
    გემრიელად მიირთვით!
კატეგორია: დესერტი
თეგები: apple, cake, dessert
Avatar
ავტორი

გამარჯობა, მე ვარ მედეა, ენდოკრინოლოგიის რეზიდენტი და მოყვარული კულინარი. ამ საიტზე ვაზიარებ ყველაფერს, რაც მიყვარს - გემრიელ რეცეპტებს, მოგზაურობის რეკომენდაციებსა და სტატიებს ჯანსაღ კვებაზე.