ეს ხვეულები ყოველთვის ბავშვობას მახსენებს. ჩემი მამიდაშვილების ბებია ამზადებდა და ძალიან მიყვარდა.

ნიგვზიანი ხვეულები

ინგრედიენტები:

  • 300 შაქარი
  • 250 კარაქი
  • 500 მლ მაწონი ან იოგურტი
  • 4 კვერცხი
  • 2 შაქრიანი ვანილი
  • 1 ჩ.კ. სოდა
  • ფქვილი რბილი ცომი რომ მივიღოთ

შიგთავსი

  • 150 ნიგოზი დაფქული
  • 150 შაქარი

მომზადება: 

  • ავთქვიფოთ შაქარი და კვერცხი, დავუმატოთ გამდნარი კარაქი, მაწონი და მასში გახსნილი სოდა. ნელ-ნელა შევაზილოთ ფქვილი, ვანილი. უნდა მივიღოთ საშუალო სიმაგრის ცომი. შემდეგ ცომს გადავაფაროთ ჩაის ტილო და 15-30 წუთი დავასვენოთ
  • ცალკე თასში დაფქული ნიგოზი და შაქარი შევურიოთ.
  • ცომი გავყოთ რამდენიმე ნაწილად და ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გავაბრტყელოთ. გაბრტყელებულ ცომს წავუსვათ ზეთი და მოვაყაროთ გულსართი. რულეტივით გადავახვიოთ და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.
  • ხვეულები გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ საცხობ ფორმაზე და მოვათავსოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. ვაცხოთ 20 წუთი.
    გემრიელად მიირთვით!
კატეგორია: დესერტი
თეგები: dessert, sweetrolls, walnut
Avatar
ავტორი

გამარჯობა, მე ვარ მედეა, ენდოკრინოლოგიის რეზიდენტი და მოყვარული კულინარი. ამ საიტზე ვაზიარებ ყველაფერს, რაც მიყვარს - გემრიელ რეცეპტებს, მოგზაურობის რეკომენდაციებსა და სტატიებს ჯანსაღ კვებაზე.