ეს არის ძალიან მარტივი და გემრიელი კერძი, რომელიც ძალიან უხდება მოხარშულ ბრინჯს. არაჩვეულებრივი არჩევანია სადილისთვის, განსაკუთრებით მარხვის პერიოდში.

ბოსტნეული ტერიაკის სოუსით

მომზადების სრული დრო 1 საათი
ულუფა 6

ინგრედიენტები:

  • 900 ყვავილოვანი კომბოსტო
  • 2 წითელი ბულგარული წიწაკა
  • 2 ხახვი
  • 4 კბილი ნიორი
  • 2 პომიდორი
  • 2 მწვანე ბულგარული წიწაკა
  • 230 ტერიაკის სოუსი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • გემოვნებით მარილი & პილპილი
  • 3 ს.კ. მცენარეული ზეთი

მომზადება: 

  • ხახვი და ნიორი წვრილად, ბულგარული წიწაკები (თესლგამოცლილი) ჟულიენებად დაჭერით. ყვავილოვან კომბოსტოს თავები დააცალკევეთ და მოწალეთ – ადუღებულ წყალში ჩაყარეთ და 5-7 წთ გააჩერეთ.
  • ზეთდასხმულ გაცხელებულ ტაფაზე მოთუშეთ ხახვი, როცა კარამელიზირდება, დაუმატეთ ნიორი და 1-2 წთ-ში ბულგარული წიწაკა. განაგრძეთ მოთუშვა, 3-4 წუთში მოწალული ყვავილოვანი კომბოსტოც დაუმატეთ. კარგად ამოურიეთ.
  • როცა ბოსტნეული დარბილდება, დაუმატეთ კანგაცლილი, პატარა ზომებად დაჭრილი პომიდორი და ტერიაკის სოუსი. რამდენიმე წუთის შემდეგ კი წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, მარილი და პილპილი. კარგად ამოურიეთ და 1-2 წუთში გადმოდგით ცეცხლიდან.
    გემრიელად მიირთვით!
კატეგორია: სადილი, სამარხვო/ვეგანური
Avatar
ავტორი

გამარჯობა, მე ვარ მედეა, ენდოკრინოლოგიის რეზიდენტი და მოყვარული კულინარი. ამ საიტზე ვაზიარებ ყველაფერს, რაც მიყვარს - გემრიელ რეცეპტებს, მოგზაურობის რეკომენდაციებსა და სტატიებს ჯანსაღ კვებაზე.