Latest Posts:
  • Rich, moist and flavorful Paska (Easter bread)
  • Sun-Dried Tomato Hummus with Tortilla Chips
  • Banana Oat Cookies
  • Gurian Pie (Christmas Pie)
  • Refined Sugar-Free Hot Chocolate
  • Homemade Sushi Recipe
  • Avocado Cream with Cottage Cheese and Eggs
  • Honey cake “Medovik”
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
  • TikTok
Medea's Blog
  • Home
  • Recipes
  • Videos
  • Notes
  • Blog
  • About
  • ka</em>GEKA
  • en</em>USEN
  • ჩაწერე რას ეძებ და დააწკაპე enter-ს
Home » Recipe

Recipe

Explore by difficulty

Difficult
Easy
Medium

Explore by category

Appetizers
biscuits
Bread
Breakfast
Cakes
Desserts
DINNER
DRINKS
Healthy Food
Lunch
no-bake
SALADS
SOUP
Vegan Diet

Explore by cuisine

Armenian
Georgian
German
Greek
Italian
Mediterranean
MEXICAN
SPANISH
Turkish

Featured Recipes

Difficult

Rich, moist and flavorful Paska (Easter bread)

By Medea Chubinidze April 8, 2025
Appetizers

Sun-Dried Tomato Hummus with Tortilla Chips

By Medea Chubinidze January 17, 2025
biscuits

Banana Oat Cookies

By Medea Chubinidze January 9, 2025
DINNER

Gurian Pie (Christmas Pie)

By Medea Chubinidze December 29, 2024
DRINKS

Refined Sugar-Free Hot Chocolate

By Medea Chubinidze November 25, 2024
DINNER

Homemade Sushi Recipe

By Medea Chubinidze November 25, 2024
Load More
  • Author
    About Me

    Hello,
    I'm Medea, an endocrinology resident and avid cook. On this website, I share everything I love – delicious recipes, travel recommendations, and articles about healthy eating.

    Read More
  • Connect & Follow
    Facebook Instagram Pinterest YouTube TikTok
  • Dinner Dinner
    Breakfast Breakfast
    Desserts Desserts


  • Crowd Favs
    • Tiramisu

      June 19, 2024
    • Classic Hummus

      April 3, 2024
    • Chicken salad

      March 31, 2024
Goodbye 27, Hello 28 ✨ გამორჩეუ Goodbye 27, Hello 28 ✨

გამორჩეული წელი იყო, ჯერ მარტო იმიტომ, რომ ლილუშა მიხალისებდა ყველა დღეს 🐶💛 კარიერულადაც ერთმანეთს მიყვა სიახლეები, ვიმოგზაურე და და უამრავი სასიამოვნო მოგონება დავაგროვე. ვიტყოდი რომ იდეალური წელი იყო, რომ არა ჩვენი ქვეყნის ამბები, რომელიც სრულყოფილად ბედნიერების საშუალებას არ გაძლევს. 

#birthday #goodbye27hello28 #newchapterinlife
მუტაბალი - ბადრიჯნის დიფი შუა აღმოსავლური სამზარეულოდან.

ინგრედიენტები:

🔸2 დიდი ბადრიჯანი
🔸60 მლ ბერძნული იოგურტი ან ლაბნე
🔸60 მლ ტაჰინი
🔸1 ლიმონის წვენი
🔸2-3 კბილი ნიორი
🔸1/4 ჩ.კ. ძირა
🔸1/4 ჩ.კ. ხმელი ქინძი
🔸მარილი და წითელი დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით
🔸2-3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი (მოსასხმელად)
🔸ბროწეული (სურვილისამებრ)

ბადრიჯანი რამდენიმე ადგილას დასერეთ და “დაწვით” ცეცხლზე, კანი კარგად უნდა შეიბრაწოს. შეგიძლიათ ღუმელშიც გამოაცხოთ 220 გრადუსზე 40-50 წთ. ცხელი მოათავსეთ თასში, გადააკარით სამზარეულოს ცელოფანი და 10-15 წთ ასე შეაგრილეთ.

ამასობაში ტაჰინს დაუმატეთ ბერძნული იოგურტი, ლიმონის წვენი, დაჭყლეტილი ნიორი, სანელებლები და მარილი, კარგად გადაურიეთ.

ბადრიჯანს მოაშორეთ კანი და დაკეპეთ ხის დაფაზე. გადაიტანეთ მომზადებულ სოუსში, კარგად გადაურიეთ. დაასერვიდეთ თეფშზე, მოასხით ზეითუნის ზეთი და გააფორმეთ ბროწეულითა და ოხრახუშით. 

#მუტაბალი #ბადრიჯნისდიფი #მარტივირეცეპტები
გიყვებით პარიზის ს გიყვებით პარიზის სამეცნიერო კონგრესის დღის შესახებ. 

ვლოგის მომზადების პირველი მცდელობა, იმედია მოგეწონებათ 💛

ღვიძლის გაცხიმოვნების თემასთან დაკავშირებით ინფორმაცია თუ გაინტერესებთ, დამიწერეთ კომენტარებში და მოვამზადებ პოსტს 💛

#parismashmeeting #congressday #vlog
Chateau de Versailles 💛

აუცილებლად სრული დღე დაუთმეთ. ჩვენ დროში შეზღუდულები ვიყავით და ბაღების მხოლოდ ნაწილი დავათვალიერეთ. როცა კიდევ მექნება სტუმრობის საშუალება, უკვე ვიცი როგორ გავატარებ სრულ დღეს - ბევრს ვისეირნებ (მათ შორის ნავით და ველოსიპედით) და დავტკბები ულამაზესი ხედებით 💛

#chateaudeversailles #versailles #france #traveladdict #travelmemories
საშემოდგომო სალათი 💛

ინგრედიენტები:

🔸 700 გ. გოგრა
🔸 80 გ. რუკოლა
🔸 1 წითელი ვაშლი 
🔸 ½ ჭიქა (250 მლ მოცულობის) ქინოა - ამ შემთხვევაში ვიყენებთ თეთრის, შავისა და წითლის მიქსს
🔸 1 ჭიქა (250 მლ) წყალი
🔸 ყველი ფეტა ან აკადია გემოვნებით
🔸 შტოშის ჩირი, მოხალული ნიგოზი და გოგრის გული გემოვნებით

სოუსისთვის:

🔸 3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
🔸 2 ს.კ. ვაშლის ძმარი
🔸 1 ს.კ. თაფლი
🔸 1 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი ან წვრილად დაჭრილი)
🔸 1.5 ჩ.კ. დიჟონის მდოგვი
🔸 მარილი & პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

გოგრა გათალეთ, დაჭერით 1-1.5 სმ სისქის კუბებად, მოასხით ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ მარილი და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში ზედა-ქვედა წვით, დასჭირდება დაახლოებით 20 წთ. გააგრილეთ.

ქინოა კარგად გარეცხეთ, მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და დადგით საშუალო ცეცხლზე თავსახურის გარეშე. ადუღებისას ცეცხლს დაუწიეთ და ადუღეთ მანამდე, სანამ წყალს სრულად არ შეიწოვს. შემდეგ გადმოდგით, დაახურეთ თავსახური და ასე გააჩერეთ 5 წთ, ბოლოს ჩანგლით ააფუმფულეთ და გააციეთ.

სოუსის ყველა ინგრედიენტი შეურიერთ ერთმანეთს.

რუკოლა ხელით დატეხეთ სასურველ ზომებად, მოასხით სოუსის ნახევარი და აურიეთ. დაუმატეთ გაციებული ქინოა და გოგრის ნაჭრები, ასევე დაჭრილი ვაშლი, კარგად აურიეთ.

სალათი დაასერვირეთ სასურველ ჭურჭელზე, ზემოდან მოაყარეთ გოგრის გული, დაჭრილი ნიგოზი, შტოშის ჩირი და ყველი, მოასხით დარჩენილი სოუსი და გემრიელად მიირთვით 💛

#საშემოდგომოსალათი #სალათი #რეცეპტები #კულინარია #ჯანსაღირეცეპტები #ბლოგი
Paris, France 🇫🇷❤️

შეყვარებული ვარ ამ ქალაქზე 🥹💛 იმედია ძალიან მალე დავბრუნდები 💛

#paris #france🇫🇷 #parismylove #traveldiaries
Follow me!
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
  • TikTok

© 2013-2024 letscook.ge || Privacy policy

Top