Ingredients
-
3 ჩ.ჭ. მოხარშული ან დაკონსერვებული მუხუდო
-
1/3 ჩ.ჭ. ტაჰინის პასტა
-
2 კბილი ნიორი
-
1 ლიმონის წვენი
-
გემოვნებით მარილი
-
3-4 ც. ყინული
-
სერვირებისთვის ზეითუნის ზეთი
Directions
თუ გამოიყენებთ დაკონსერვებულს მუხუდოს, აუცილებლად გაავლეთ წყალი.
- ბლენდერში ან სამზარეულოს კომბაინში მოათავსეთ მუხუდო და წვრილადდაჭრილი ნიორი, დააბლენდერეთ რამდენიმე წთ.
- შემდეგ დაუმატეთ ყინული, ტაჰინის პასტა, ლიმონის წვენი და მარილი, ჩართეთ ბლენდერი. როცა ერთგვაროვან მასას მიიღებთ მზადაა.
- თუ გსურთ რომ თქვენი ჰუმუსი ცოტა უფრო თხელი იყოს, შეგიძლიათ დაუმატოთ ცხელი წყალი და რამდენიმე წუთით კვლავ დააბლენდეროთ.
- სევირებისას მოასხით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ რამდენიმე მუხუდო და მოაწყვეთ ზეთისხილი (სურვილისამებრ)
მარტივი, ჯანსაღი და გემრიელი ჰუმუსი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!
პიტას რეცეპტი იხილეთ აქ –> პიტას რეცეპტი