0 0
ხაჭოს ბლინები (სირნიკები)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 გ. ხაჭო
4 ჩ.კ. (ან გემოვნებით) შაქარი
3 ჩ.კ. არაჟანი
1 ც. კვერცხი
1 კვერცხის გული
1-2 ს.კ. ქიშმიში
2 ს.კ. ფქვილი
1/2 ჩ.ჭ. ფქვილი
1/2 ჩ.კ. მარილი
შესაწვავად ზეთი
2 გ. ვანილინი

Nutritional information

3,4 გ.
საერთო ცხიმი
19 მგ.
ქოლეს- ტეროლი
94 მგ.
სოდიუმი
3,4 გ.
ნახშირ- წყლები
2,4 გ.
ცილები
1 მკგ.
D ვიტამინი
26 მგ.
კალციუმი
79 მგ.
კალიუმი
54 კკალ.
კალორია

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

ხაჭოს ბლინები (სირნიკები)

დღეს ბევრისთვის საყვარელი ხაჭოს ბლინები უნდა გაგიზიაროთ. რეცეპტში მითითებული შაქრის რაოდენობით არ გამოდის საკმაოდ ტკბილი, ამიტომ თუ ტკბილი გიყვართ, შეგიძლიათ მეტი შაქარი დაუმატოთ ან რაიმე მურაბასთან ერთად მიირთვათ. ასეც ძალიან გემრიელია და განსაკუთრებით კარგია ცხელ ჩაისთან ერთად. თუ კვებით ღირებულებებს გადახედავთ, ნახავთ, რომ საკმაოდ ჯანსაღია.

  • 30
  • Serves 25
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. ხაჭო მოათავსეთ თასში და ჩანგლით ან ხელის სათქვეფით ცოტა გათქვიფეთ, შემდეგ დაუმატეთ კვერცხი და კვერცხის გული და აქციეთ ერთიან მასად.
  2. შემდეგ დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ვანილინი, 2 ს.კ. ფქვილი და კარგად აურიეთ, ბოლოს კი დაუმატეთ არაჟანი და ქიშმიში.
  3. ნახევარ ჩაის ჭიქა ფქვილს ვიყენებთ მიღებული ცომის ამოსავლებად, ანუ თქვენ თეფშზე ან ჯამში უნდა ჩაყაროთ ფქვილი და მიღებული ხაჭოს ცომის პატარა ბურთულები მასში ამოავლოთ.
  4. ფქვილში ამოვლებულ ცომს უკვე შეგიძლიათ მისცეთ ფორმა.
  5. ხაჭოს ბლინები გამოაცხეთ გაცხელებულ ზეთდასხმულ ტაფაზე ორივე მხრიდან, უნდა მიიღოს სასიამოვნო ოქროსფერი.

მარტივი და გემრიელი ხაჭოს ბლინები მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
მწვანე ბარდის კრემ-სუპი
next
ქათმისა და ლიმონის ბერძნული სუპი
previous
მწვანე ბარდის კრემ-სუპი
next
ქათმისა და ლიმონის ბერძნული სუპი

Add Your Comment