Ingredients
-
4 ჩ.კ. ნალექიანი ყავა
-
500 მლ. წყალი
-
150 გ. შაქარი
-
150 გ. შესქელებული რძე
-
250 მლ. სპირტი ან არაყი
-
2 ც. მიხაკი
-
0,5 გ. დარიჩინის ჩხირი
-
1 გ. ვანილინი
Directions
- პირველ რიგში მოადუღეთ ყავა, ამისათვის მადუღარაში მოათავსეთ ყავა და 150 მლ. წყალი. მოდუღებული ყავა გადადგით გვერდზე სიროფის მომზადებამდე.
- სიროფის მოსამზადებლად ქვაბში მოათავსეთ შაქარი, დაასხით 250 მლ. წყალი და დადგით საშუალო ცეცხლზე, თან ურიეთ. როცა შაქარი გაიხსნება და სიროფი წამოდუღდება მზადაა, გადმოდგით ცეცხლიდან. 2-3 წუთი გააგრილეთ.
- ქილაში მოათავსეთ მიხაკი, დარიჩინი და ვანილინი, დაასხით მოდუღებული ყავა და სიროფის ნახევარი, სიროფის დარჩენილი ნაწილი ჩაასხით მადუღარაში, რათა მასში დარჩენილი ყავის ნალექიც დაუმატოთ ქილაში არსებულ მასას, ასევე დაუმატეთ დარჩენილი 100 მლ. წყალი. კარგად მოურიეთ და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე შემდეგ კი დაუმატეთ სპირტი ან მაღალგრადუსიანი არაყი. კარგად მოურიეთ და შეინახეთ 24 საათით.
- 24 საათის გასვლის შემდეგ 8-10 ფენა დოლბანდში გადაწურეთ, დაუმატეთ შესქელებული რძე და კარგად მოურიეთ.
- ლიქიორი შეინახეთ 1 კვირით ცივ და ბნელ ადგილას, ამის შემდეგ კი მზადაა. (გამოდის 1 ლიტრი).
არომატული ლიქიორი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!