Ingredients
-
1 ჩ.ჭ. ბულგური
-
3 ჩ.წ. წყალი
-
2 საშალო ზომის ყაბაყი
-
1 საშუალო თავი წითელი ხახვი
-
1 წითელი ბულგარული წიწაკა
-
1 მწვანე ბულგარული წიწაკა
-
1 კონა ოხრახუში
-
1 კბილი ნიორი
-
2 ც. მწვანე ხახვი
-
2 ს.კ. ლიმონის წვენი
-
გემოვნებით მარილი
-
გემოვნებით პილპილი
-
3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
-
3/4 ჩ.კ. პაპრიკა
-
1/2 ჩ.კ. ქინძის სუნელი
-
1/2 ჩ.კ. ნივრის ფხვნილი
-
1/4 ჩ.კ. დაღერღილი წიწაკა
Directions
- ბულგური გარეცხეთ, დაასხით წყალი და დადგით ცეცხლზე, როცა ადუღდება, დაუწიეთ და ხარშეთ დაახლოებით 15-20 წუთი. სითხეს თითქმის სრულად შეიწოვს. შემდეგ გადმოდგით, გააჩერეთ რამდენიმე წუთი, რათა დარჩენილი მცირე რაოდენობით წყალიც ბოლომდე შეიწოვოს.
- ყაბაყი, ბულგარული წიწაკები და ხახვი დაჭერით დაახლოებით 2 სმ სისქის ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ქინძის სუნელი, ნივრის ფხვნილი, 1/2 ჩ.კ. პაპრიკა, მოასხით 1,5 ს.კ. ზეითუნის ზეთი, კარგად ამოურიეთ და გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაში. შედგით 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 20-25 წთ.
- მოხარშული ბულგური მოათავსეთ დიდ თასში, დაუმატეთ გამომცხვარი ბოსტნეული, წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და მწვანე ხახვი, მოასხით ლიმონის წვენი და დარჩენილი ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ დარჩენილი პაპრიკა და დაღერღილი წიწაკა, მარილი და პილპილი, კარგად ამოურიეთ და მზადაა.
ძალიან ჯანსაღი და უგემრიელესი კერძი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!