Ingredients
-
1 ჩ.ჭ. წითელი ოსპი
-
100 გ. ისპანახი
-
1 ხახვი ხახვი
-
2 კბილი ნიორი
-
2-3 ს.კ. ზეთი
-
2 ჩ.კ. ძირა
-
2 ჩ.კ. ქინძის სუნელი
-
2 ჩ.კ. პაპრიკა
-
გემოვნებით წითელი წიწაკა
-
გემოვნებით პილპილი
-
400 გ. კანგაცლილი პომიდორი
-
გემოვნებით მარილი
-
1 1/4 ჩ.ჭ. ბრინჯი
-
5 სმ. ჯინჯერი (იგივე კოჭა, ჯანჯაფილი)
-
1-1,5 ჩ.ჭ. წყალი
Directions
- ხახვი და ნიორი წვრილად დაჭერით. კოჭა გათალეთ და წვრილ სახეხზე გახეხეთ.
- გაცხელებულ ზეთდასხმულ ტაფაში 5-6 წუთით მოთუშეთ ხახვი, დაუმატეთ ნიორი და განაგრძეთ მოთუშვა 1 წუთით. შემდეგ დაუმატეთ კოჭა. 30 წამში კი კანგაცლილი პომიდორი და წყალი, კარგად ამოურიეთ.
- ადუღეთ 5 წუთი, შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და დააბლენდერეთ. დაუმატეთ კარგად გარეცხილი ოსპი და დადგით ცეცხლზე, ხარშეთ 20 წუთი, რაც შეიძლება ხშირად ამოურიეთ. ამ პერიოდში ოსპი მომზადდება, ზედმეტად არ გადახარშოთ, რომ არ ჩაიშალოს. თუ წყალს ძალიან დაიშრობს, ცოტა დაუმატეთ.
- გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ დაჭრილი ისპანახი, ძირა, ქინძი, პაპრიკა, მარილი, პილპილი და წითელი წიწაკა. კარგად ამოურიეთ.
- მიირთვით მოხარშულ ბრინჯთან ერთად, აღნიშნული პორციისათვის საკმარისია 1 1/4 ჩ.ჭ. ბრინჯი.
ძალიან არომატული და გემრიელი სამარხვო კერძი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!