• Home
  • სადილი
  • ყაბაყი საქონლის ფარშით, სოკოთი და ყველით
0 0
ყაბაყი საქონლის ფარშით, სოკოთი და ყველით

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 გ. საქონლის ფარში
200 გ. ქამა სოკო
1 თავი ხახვი
1 ც. ნიახურის ღერები
150 მლ. წითელი ღვინო
1 ჩ.კ. ქინძის სუნელი
გემოვნებით მარილი
1 ჩ.კ. ნივრის ფხვნილი
გემოვნებით პილპილი
გემოვნებით წითელი წიწაკა
1 ც. მწვანე ბულგარული წიწაკა
3 ც. საშუალო ზომის ყაბაყი
200-250 გ. ყველი
3 ს.კ. ზეთი

ყაბაყი საქონლის ფარშით, სოკოთი და ყველით

რამდენიმე დღე ვფიქრობდი რა მომემზადებინა საქონლის ფარშით, ვათვალიერებდი სხვადასხვა საიტს, უამრავი რეცეპტი ვნახე, თუმცა ვერაფერი ავარჩიე, ბოლოს გადავწყვიტე საკუთარ ფანტაზიას მივნდობოდი და ასე შეიქმნა ეს კერძიც. გამოვიდა უგემრიელესი მსუბუქი სადილი, არომატული და წვნიანი შიგთავსით.

  • 1 სთ.
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. ხახვი და ნიახურის ღერი დაჭერით წვრილად, გადაიტანეთ გაცხელებულ ზეთდასხმულ ტაფაში და 3–4 წთ მოშუშეთ, შემდეგ დაუმატეთ ფარში და კარგად აურიეთ. როცა ფარში სრულად გაყავისფერდება დაუმატეთ პატარა ნაჭრებად დაჭრილი ქამა სოკო. განაგრძეთ მოშუშვა 6-7 წუთი.
  2. შემდეგ დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა. ყაბაყი გაჭერით სიგრძეზე, კოვზის დახმარებით ამოაცალეთ გული, ისე რომ “ნავი” მიიღოთ, 2 ყაბაყის გული დაჭერით და დაუმატეთ ფარშს, ასევე დაუმატეთ ღვინო, 3/4 ჩ.კ, ნივრის ფხვნილი (1/4 ჩ.კ. ყაბაყისთვის შეინახეთ), ქინძის სუნელი, მარილი, პილპილი და წითელი წიწაკა. კარგად აურიეთ.  ტაფას დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ ცეცხლზე 5-10 წუთი.
  3. ყაბაყის “ნავებს” მოაყარეთ ცოტა მარილი და დარჩენილი ნივრის ფხვნილი. დააწყვეთ ზეთწასმულ საცხობ ფორმაზე, “ნავებში” გადაიტანეთ მომზადებული შიგთავსი, წვენი რაც დარჩება ტაფაში ისიც თანაბრად გაანაწილეთ.
  4. შედგით 190-200 გრადუსზე გაცხელებულ საცხობ ღუმელში და აცხვეთ 20-25  წუთი. 15 წუთის გასვლის შემდეგ მოაყარეთ გახეხილი ყველი და განაგრძეთ გამოცხობა.

უგემრიელესი სადილი მზადაა, გემრიალად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

previous
თინუსის სალათი
next
კრაბის სალათი (ვარიანტი #2)
previous
თინუსის სალათი
next
კრაბის სალათი (ვარიანტი #2)