0 0
პიცა ოთხი ყველით

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
ცომი:
4 ჩ.ჭ. ფქვილი ფქვილი
2 1/4 ჩ.კ. საფუარი
1 1/3 ჩ.ჭ. (310 მლ) ცხელი წყალი წყალი
1 ჩ.კ. მარილი
1 ჩ.კ. შაქარი
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
სოუსი:
3 ც. საშუალო ზომის პომიდორი
2 ს.კ. ტომატპასტა
2 კბილი ნიორი
1 ჩ.კ. ორეგანო
1 ჩ.კ. ბაზილიკი (სუნელი)
1/2 ჩ.კ. პაპრიკა
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი
ასევე:
500 გ. სულგუნი
50 გ. პარმეზანი
150 გ. გაუდა ან ჩედარი
100 გ. ლურჯი ყველი
1 ჩ.კ. (ზემოდან მოსაყრელად) ორეგანო

პიცა ოთხი ყველით

მიუხედავად იმისა, რომ პიცის დიდი მოყვარული არ ვარ და თითქმის არასოდეს არ მინდება, ოთხი ყველის პიცამ ისე მომხიბლა, რომ მასზე უარს ვერასოდეს ვერ ვიტყვი. ოთხი ყველის განსხვავებული, მდიდარი არომატი განსაკუთრებულ კომბინაციას ქმნის. გირჩევთ აუცილებლად სცადოთ.

  • 1,5 სთ.
  • პორცია 3
  • მარტივი

ინგრედიენტები

  • ცომი:

  • სოუსი:

  • ასევე:

მომზადება

გაზიარება

საცხობი ფორმა: 30 სმ დიამეტრის.

ამ რეცეპტით გამოდის 3 ც 30 სმ. დიამეტრის პიცა.

  • ცომის მოსამზადებლად, ცხელ წყალში გახსენით საფუარი, გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და გააჩერეთ 15 წთ ასაფუებლად.
  • ფქვილი ჩაცერით ჯამში, დაუმატეთ შაქარი და მარილი, კარგად აურიეთ, შემდეგ დაუმატეთ საფუვრიანი მასა და მოზილეთ ცომი, ზილეთ დაახლოებით 8-10 წთ.
  • ბოლოს შეაზილეთ ზეითუნის ზეთი. უნდა მიიღოთ რბილი, ელასტიური ცომი. გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და დადგით თბილ ადგილას ასაფუებლად 40-60 წთ.
  • სოუსი –  პომიდორს გააცალეთ კანი, დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და მოათავსეთ ბლენდერში, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, ტომატ-პასტა, სანელებლები, მარილი და პილპილი. დააბლენდერეთ რამდენიმე წუთი, უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.
  • სულგუნი და ჩედარი მსხვილ, პარმეზანი კი წვრილ სახეხზე გახეხეთ.
  • აფუებული ცომი გადაიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე. გაყავით სამ თანაბარ ნაწილად, თითოეული მათგანი გააბრტყელეთ 30 სმ დიამეტრზე, გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაზე, წაუსვით სოუსის მესამედი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი, ლურჯი ყველი ხელით დაანაწევრეთ და ასე დაუმატეთ. ბოლოს მოაყარეთ ორეგანო.
  • შედგით 220 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 10-15 წთ. ყველი რომ კარგად ჩადნება და ცომი სასიამოვნო ღია ოქროსფერს მიიღებს, მზადაა.

უგემრიელესი პიცა ოთხი სახეობის ყველით მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

 

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

წინა
ჩეხური ფახლავა
შემდეგი
ჰუმუსი – კლასიკური ვარიანტი
წინა
ჩეხური ფახლავა
შემდეგი
ჰუმუსი – კლასიკური ვარიანტი
error: საავტორო უფლებები დაცულია!!