Go Back

ყველაზე გემრიელი სამარხვო კექსი

Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 12

Ingredients

  • 360 ფქვილი
  • 50 კაკაო
  • 340 შაქარი
  • 2 ჩ.კ. სოდა
  • 1/2 ჩ.კ. მარილი
  • 1 ჩ.კ. შაქრიანი ვანილი
  • 500 მლ წყალი
  • 240 მლ მცენარეული ზეთი
  • 2 ს.კ. თეთრი ღვინის ძმარი

Instructions 

  • ფქვილი და კაკაო ჩაცერით ჯამში, დაუმატეთ შაქარი, მარილი, სოდა და ვანილინი, კარგად აურიეთ.
  • მშრალ ინგრედიენტებს დაუმატეთ ძმარი, წყალი და ზეთი. ხელის სათქვეფით აქციეთ ერთიან მასად.
  • ხელის სათქვეფით აქციეთ ერთიან მასად. თუ სილიკონის ფორმას გამოიყენებთ ცომი პირდაპირ ჩაასხით, სხვა შემთხვევაში კი წაუსვით ზეთი.
  • შედგით 150-160 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 60-70 წთ. ხის წკირით შეამოწმეთ, თუ მშრალი ამოვა, მზადაა.
  • კექსი აუცილებლად გააციეთ ფორმაში და შემდეგ გადმოიღეთ.
    გაითვალისწინეთ, რომ, თუ სხვანაირ ფორმას გამოიყენებთ, უფრო დიდი დიამეტრისას, ცხობის დრო შემცირდება.
    გემრიელად მიირთვით!
Course: Dessert, vegan