Go Back

ტირამისუ

Servings 4

Ingredients

  • 100 სავოიარდის ჩხირები
  • 150 მასკარპონე
  • 200 ნაღები 35% ცხიმიანობის
  • 50 შაქარი
  • 2 დიდი კვერცხის გული
  • 1 შაქრიანი ვანილი
  • 125 მლ ძლიერი ყავა
  • 1 ჩ.კ. ყავის ლიქიორი
  • 1-2 ჩ.კ. კაკაო

Instructions 

  • კვერცხის გულები და შაქარი ერთად ათქვიფეთ, გადაიტანეთ ორთქლის აბაზანაზე 10 წუთით, ურიეთ განუწყვეტლივ. შემდეგ გადმოდგით და შეაგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
  • ცივი მასკარპონე ათქვიფეთ კრემოვანი მასის მიღებამდე, 2-3 ეტაპად შეათქვიფეთ გაგრილებული კვერცხის გულებიანი მასა და ვანილინი.
  • ცალკე თასში ათქვიფეთ ცივი ნაღები კრემოვანი მასის მიღებამდე, შემდეგ კი შეურიეთ პირველ მასას სილიკონის ნიჩბით.
  • ყავას დაუმატეთ ლიქიორი.
  • Assembly - Dip the Savoiardi biscuits into the coffee for 1 second on each side and place them in a glass. Spread the prepared cream on top. Repeat the layers.
  • მოათავსეთ მაცივარში 4 საათით.
  • ბოლოს დააცერით კაკაო და გემრიელად მიირთვით.
Course: დესერტი
Cuisine: იტალიური
Keyword: tiramisu