Go Back

ფორთოხლის კექსი

Servings 10

Ingredients

  • 3 კვერცხი დიდი
  • 200 შაქარი
  • 170 კარაქი ოთახის ტემპერატურის
  • 1 ს.კ. ფორთოხლის ცედრა
  • 2 ს.კ. ფორთოხლის წვენი
  • 3 ს.კ. რძე
  • 2/3 ჩ.კ. სოდა
  • 150 ფქვილი
  • 2 შაქრიანი ვანილი
  • მარილი მწიკვი
  • შაქრის პუდრა ზემოდან მოსაყრელად

Instructions 

  • კარაქი და შაქარი ერთად ათქვიფეთ კრემისებური მასის მიღებამდე.
  • სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხი.
  • დაამატეთ რძე, ფორთოხლის წვენი, ცედრა და ვანილი, კვლავ ათქვიფეთ.
  • ცალკე თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, სოდა და მარილი.
  • მშრალი ინგრედიენტები ჩააცერით კვერცხიან მასას და ხელის სათქვეფით შეურიეთ.
  • საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი, თუ სილიკონის ფორმას გამოიყენებთ საჭირო არაა.
  • გადაიტანეთ ცომი და შედგით 170 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში. აცხვეთ 40-45 წუთი. შეამოწმეთ ხის წკირით, თუ მშრალი ამოვა მზადაა.
  • ნამცხვარი ფორმაში გააციეთ და შემდეგ გადმოიღეთ.
    გემრიელად მიირთვით!
Course: დესერტი
Keyword: bundtcake, orangecake, simplecake