Go Back

ბასკური ჩიზქეიქი

Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Resting Time 4 hours
Total Time 5 hours
Servings 8
უგემრიელესი და ყველაზე მარტივად მოსამზადებელი დესერტი

Ingredients

  • 600 გრამი კრემ ყველი
  • 300 გრამი ნაღები 35% ცხიმიანობის
  • 4 დიდი კვერცხი
  • 200 გრამი შაქარი
  • 1/4 ჩ.კ. მარილი
  • 1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი
  • 30 გრამი ფქვილი

Instructions 

  • ღუმელი გააცხელეთ 230 გრადუსამდე.
  • კრემ ყველი ათქვიფეთ და ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარიც, უნდა მიიღოთ კრემოვანი მასა.
  • შემდეგ დაუმატეთ მარილი, ვანილი და კვერცხი სათითაოდ, ერთი სრულად რომ შეერევა მასას, მომდევნოს შემდგომ ვამატებთ.
  • წვრილნაკადად შეათქვიფეთ ნაღები, ბოლოს კი ჩააცერით ფქვილი და კვლავ ათქვიფეთ.
  • 20 სმ დიამეტრის საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი და ჩაუფინეთ საცხობი ქაღალდი ისე რომ გვერდებზეც გადმოვიდეს (იხ. ვიდეო), ჩაასხით ცომი.
  • შედგით 230 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და დაუწიეთ ტემპერატურას 210 გრადუსამდე.
  • აცხვეთ 40-50 წთ ზედა-ქვედა წვით. დრო დამოკიდებულია ღუმელზე. ჩიზქეიქი მზადაა როცა ზემოდან სასიამოვნო ყავისფერს მიიღებს, ფორმის შერხევისას კი შუაგული კვლავ “თანთალაა”.
  • გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე, შემდეგ კი დაასვენეთ მაცივარში მინიმუმ 4 საათით, უმჯობესია მთელი ღამით.
    გემრიელად მიირთვით!

Video

Course: დესერტი
Cuisine: ესპანური
Keyword: basquecheesecake, burntcheesecake, cake, cheesecake, dessert