ტირამისუ (ვიდეო რეცეპტი)
დღეს ყველასათვის საყვარელი ნამცხვრის – ტირამისუს რეცეპტი მინდა გაგიზიაროთ. წარმოუდგენელი მგონია ეს ნამცხვარი გასინჯო და არ შეგიყვარდეს. მისი ჰაეროვანი, ნაზი გემო გასინჯვისთანავე მოგხიბლავთ.
ტირამისუ (ვიდეო რეცეპტი)
Cuisine: იტალიურიDifficulty: მარტივიულუფა
8
პერსონისთვისმომზადების დრო
20
minutesინგრედიენტები
6 კვერცხის გული
3/4 ჩ.ჭ. შაქარი
450 გ. ცივი მასკარპონე
500 გ. ცივი ნაღები 33-35 %
300 გ. სავოიარდის ჩხირები
1,5 ჩ.ჭ. ყავა + 1 ს.კ. კონიაკი (სურვილისამებრ)
2 ს.კ. კაკაო
მომზადების ინსტრუქცია
- კვერცხის გულებს დაუმატეთ შაქარი, მოურიეთ და დადგით ორთქლის აბაზანაზე 10 წუთით და ურიეთ განუწყვეტლივ. გადგმოდგით და შეაგრილეთ.
- სანამ შეგრილდება ცივი მასკარპონე ათვიფეთ, 3 ეტაპად შეათქვიფეთ გაგრილებული კვერცხისგულებიანი მასა
- ცალკე თასში ათქვიფეთ ცივი ნაღები, ათქვეფილი ნაღები კოვზით ან სილიკონის ნიჩბით შეურიეთ პირველ მასას.
- სავოიარდის ჩხირების ორივე მხარე ოდნავ შეახეთ ყავას (ძალიან არ უნდა დაალბოთ ორცხობილა). ფორმის (26 სმ დიამეტრის) პირველ ფენად მოათავსეთ ორცხობილები, მასზე გაანაწილეთ მომზადებული კრემის ნახევარი, შემდეგ ფენად დააწყვეთ დარჩენილი სავოიარდის ჩხირები, და ბოლოს დარჩენილი კრემი. შედგით მაცივარში მინიმუმ 8 საათით ან საყინულეში 1,5-2 სთ.
- სერვირებამდე მოაყარეთ კაკაო.
გემრიელად მიირთვით!