ბერძნული პიტა

დღეს მინდა გაგიზიაროთ ჩემი ერთ-ერთი საყვარელი პურის რეცეპტი, ეს გახლავთ ბერძნული პური – პიტა. განსაკუთრებით უხდება ჰუმუსს, ძაძიკის სოუსს და მსგავს სოუსებსა და დიფებს. მასში გახვეული გირო კი უბრალოდ არაჩვეულებრივია.
ბერძნული პიტა
Course: პურიCuisine: ბერძნულიDifficulty: მარტივიულუფა
8
ულუფამომზადების დრო
2
hoursინგრედიენტები
3 ჩ.ჭ. ფქვილი
1 ჩ.ჭ. წყალი
2 ჩ.კ. საფუარი
1/2 ჩ.კ. შაქარი
1 ჩ.კ. მარილი
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
მომზადების ინსტრუქცია
- პიტას მოსამზადებლად, თბილ წყალს, რომელიც ხელს ოდნავ წვავს, დაუმატეთ საფუარი, შაქარი და ჩააცერით ნახევარი ჩაის ჭიქა ფქვილი და ხელის სათქვეფით მოურიეთ. დადგით თბილ ადგილზე ასაფუებლად 15 წუთით.
- როცა აფუვდება დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, მარილი და დარჩენილი ფქვილი. მოზილეთ რბილი ცომი, გადაიტანეთ ზეთწასმულ ჭურჭელში, ცომს თავზე ცოტა ზეთი გადაუსვით, რათა ზედაპირი არ გამოშრეს. ჭურჭელს გადააფარეთ ჩაის ტილო და დადგით თბილ ადგილას ასაფუებლად 1-2 საათი.
- აფუების შემდეგ ცომი გაყავით 8 ტოლ ნაწილად, მიეცით გუნდების ფორმა, გადააფარეთ ჩაის ტილო და დაასვენეთ 10-15 წთ. თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ 4-5 მმ სისქეზე და გამოაცხვეთ გაცხელებულ ტაფაზე ორივე მხრიდან, როცა ოდნავ შეწითლდება თითოეული მხარე, მზადაა. დასჭირდება დაახლოებით 3-4 წთ. 30 წამიანი ინტერვალებით გადააბრუნეთ.
გემრიელად მიირთვით!
ვიდეო რეცეპტი
რჩევები:
- გაციებული პიტა შეახვიეთ ჩაის ტილოში და ასე შეინახეთ ოთახის ტემპერატურაზე, იმისათვის რომ არ გამოშრეს და სასიამოვნო, ფაფუკი სტრუქტურა შეინარჩუნოს.