• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • ვიდეო რეცეპტები
  • ბერძნული პიტა

ბერძნული პიტა

გამოქვეყნდა მაი 15, 2020
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • ვიდეო რეცეპტები
  • პური
გადადი რეცეპტზედაბეჭდე რეცეპტი

დღეს მინდა გაგიზიაროთ ჩემი ერთ-ერთი საყვარელი პურის რეცეპტი, ეს გახლავთ ბერძნული პური – პიტა. განსაკუთრებით უხდება ჰუმუსს, ძაძიკის სოუსს და მსგავს სოუსებსა და დიფებს. მასში გახვეული გირო კი უბრალოდ არაჩვეულებრივია.

ბერძნული პიტა
Pin
დაბეჭდვა

ბერძნული პიტა

ავტორი მედეა ჩუბინიძეკატეგორია: პურისამზარეულო: ბერძნულისირთულე: მარტივი
ულუფა

8

ულუფა
მომზადების დრო

2

საათი 

ინგრედიენტები

  • 3 ჩ.ჭ. ფქვილი

  • 1 ჩ.ჭ. წყალი

  • 2 ჩ.კ. საფუარი

  • 1/2 ჩ.კ. შაქარი

  • 1 ჩ.კ. მარილი

  • 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

მომზადების ინსტრუქცია

  • პიტას მოსამზადებლად, თბილ წყალს, რომელიც ხელს ოდნავ წვავს, დაუმატეთ საფუარი, შაქარი და ჩააცერით ნახევარი ჩაის ჭიქა ფქვილი და ხელის სათქვეფით მოურიეთ. დადგით თბილ ადგილზე ასაფუებლად 15 წუთით.
  • როცა აფუვდება დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, მარილი და დარჩენილი ფქვილი. მოზილეთ რბილი ცომი, გადაიტანეთ ზეთწასმულ ჭურჭელში, ცომს თავზე ცოტა ზეთი გადაუსვით, რათა ზედაპირი არ გამოშრეს. ჭურჭელს გადააფარეთ ჩაის ტილო და დადგით თბილ ადგილას ასაფუებლად 1-2 საათი.
  • აფუების შემდეგ ცომი გაყავით 8 ტოლ ნაწილად, მიეცით გუნდების ფორმა, გადააფარეთ ჩაის ტილო და დაასვენეთ 10-15 წთ. თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ 4-5 მმ სისქეზე და გამოაცხვეთ გაცხელებულ ტაფაზე ორივე მხრიდან, როცა ოდნავ  შეწითლდება თითოეული მხარე, მზადაა. დასჭირდება დაახლოებით 3-4 წთ. 30 წამიანი ინტერვალებით გადააბრუნეთ.

    გემრიელად მიირთვით!

ვიდეო რეცეპტი

რჩევები:

  • გაციებული პიტა შეახვიეთ ჩაის ტილოში და ასე შეინახეთ ოთახის ტემპერატურაზე, იმისათვის რომ არ გამოშრეს და სასიამოვნო, ფაფუკი სტრუქტურა შეინარჩუნოს.

– WPZOOM

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)
  • ხმელთაშუაზღვისპირეთის დიეტახმელთაშუაზღვისპირეთის დიეტა
  • გოგრა ბრინჯითა და ჩირეულით (ვიდეო რეცეპტი)გოგრა ბრინჯითა და ჩირეულით (ვიდეო რეცეპტი)
  • ჯინჯერის ჩაი - საოცრად ეფექტური გაციების საწინააღმდეგო ჩაიჯინჯერის ჩაი - საოცრად ეფექტური გაციების საწინააღმდეგო ჩაი
  • ტირამისუ (ვიდეო რეცეპტი)ტირამისუ (ვიდეო რეცეპტი)
  • ქორნდოგები - ვიდეო რეცეპტიქორნდოგები - ვიდეო რეცეპტი
  • თურქული ბაზლამათურქული ბაზლამა
  • რკინით მდიდარი პროდუქტები + დღიური ნორმებირკინით მდიდარი პროდუქტები + დღიური ნორმები

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • ლავაში ქათმითა და ყველითლავაში ქათმითა და ყველით
  • კრაბის სალათიკრაბის სალათი
  • გლინტვეინი - არომატული ღვინოგლინტვეინი – არომატული ღვინო
  • როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებშიროგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებში
  • ქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთიქათმის ხორცი ბრინჯითა და სტაფილოთი

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020