Go Back
Print
Recipe Image
რჩევები
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
ჰუმუსი – კლასიკური ვარიანტი
Total Time
10
minutes
minutes
Ingredients
3
ჭიქა
მუხუდო
(მოხარშული ან დაკონსერვებული)
1/3
ჭიქა
ტაჰინი
2
კბილი
ნიორი
1
ლიმონის წვენი
გემოვნებით
მარილი
3-4
ცალი
ყინულის კუბი
ექსტრა ვირჯინ ზეითუნის ზეთი
(სერვირებისთვის)
Instructions
ბლენდერში ან სამზარეულოს კომბაინში მოათავსეთ მუხუდო და წვრილადდაჭრილი ნიორი, დააბლენდერეთ რამდენიმე წთ.
შემდეგ დაუმატეთ ყინული, ტაჰინის პასტა, ლიმონის წვენი და მარილი, ჩართეთ ბლენდერი. როცა ერთგვაროვან მასას მიიღებთ მზადაა.
თუ გსურთ რომ თქვენი ჰუმუსი ცოტა უფრო თხელი იყოს, შეგიძლიათ დაუმატოთ ცხელი წყალი და რამდენიმე წუთით კვლავ დააბლენდეროთ.
სევირებისას მოასხით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ რამდენიმე მუხუდო და მოაწყვეთ ზეთისხილი (სურვილისამებრ).
გემრიელად მიირთვით!
რჩევები
თუ გამოიყენებთ დაკონსერვებულს მუხუდოს, აუცილებლად გაავლეთ წყალი.
Course:
აპეტაიზერი