Go Back

ქათმის სალათა არაჟნის სოუსით

Ingredients

  • 5 ცალი ქათმის ფილე
  • 1 სტაფილო
  • 1 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
  • 1/3 კონა კამა
  • 2 ს.კ. მცენარეული ზეთი
  • 20 კარაქი
  • 3-4 მწვანე ხახვი

სოუსისთვის

  • 150 არაჟანი
  • 1/2 ს.კ. დიჟონის მდოგვი
  • 1/2 ს.კ. ლიმონის წვენი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 1/2 ჩ.კ. შაქარი
  • 1/2 ჩ.კ. მარილი ან გემოვნებით
  • 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • გემოვნებით შავი პილპილი
  • გემოვნებით წითელი დაღერღილი წიწაკა

Instructions 

  • ქათმის ფილე მსუბუქად დაბეგვეთ, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ზეთდასხმულ ცხელ ტაფაზე, მაღალ ცეცხლზე შეწვით ორივე მხრიდან. სანამ შეწვას დაასრულებს დაუმატეთ კარაქიც.
  • მომზადებული ქათმის ფილე ამოიღეთ ცალკე ჭურჭელზე და გააგრილეთ.
  • სანამ ფილე გაცივდება, სტაფილო გათალეთ და გახეხეთ საშუალო სახეხზე. ბულგარული წიწაკა კი წვრილ, გრძელ ნაჭრებად დაჭერით.
  • იმ ტაფას, რომელშიც ქათმის ფილე შეწვით, დაუმატეთ 1 ს.კ. ზეთი, დაუმატეთ სტაფილო და ბულგარული. ოდნავ მოთუშეთ, მაქსიმუმ 3-4 წთ. შემდეგ გადაიღეთ ცალკე ჭურჭელში და გააციეთ.
  • სოუსის მოსამზადებლად არაჟანს დაუმატეთ, დიჟონის მდოგვი, ლიმონის წვენი, ზეითუნის ზეთი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, შაქარი, მარილი, პილპილი, წითელი დაღერღილი წიწაკა და კარგად აურიეთ.
  • ქათმის ფილე დაანაწევრეთ სასურველ ზომებად, დაუმატეთ გაციებული მოთუშული ბოსტნეული, წვრილად დაჭრილი კამა და მწვანე ხახვი, მოასხით სოუსი და ამოურიეთ.
    სალათი რამდენიმე საათით შედგით მაცივარში და შემდეგ მიირთვით.
    გემრიელად მიირთვით!
Course: სალათი
Keyword: chickensalad, mushroomricesalad, sourcreamsauce