Go Back

Bird's Milk Cake

Equipment

  • საცხობი ფორმა: 23-24 სმ. დიამეტრის

Ingredients

ბისკვიტისთვის:

  • 2 კვერცხი ოთახის ტემპერატურის
  • 1/4 ჭიქა რძე (60 მლ)
  • 1/2 ჭიქა შაქარი (100 გ)
  • 1 ჭიქა ფქვილი 120 გ
  • 110 კარაქი (ოთახის ტემპერატურის, კუბებად დაჭრილი)
  • 2 შაქრიანი ვანილი
  • 1/2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
  • მწიკვი მარილი

სუფლესთვის:

  • 170 კარაქი ოთახის ტემპერატურის)
  • 1 ქილა შესქელებული რძე
  • 7 კვერცხის ცილა
  • 1 ჭიქა შაქარი (200 გ)
  • 1/2 ჭიქა წყალი (120 მლ)
  • 6 ჩ.კ. ჟელატინი
  • 1 ჩ.კ. ლიმონის წვენი
  • 2 შაქრიანი ვანილი

შოკოლადის განაშისთვის:

  • 200 შავი შოკოლადი
  • 200 მლ ნაღები 35% ცხიმიანობის

Instructions 

ბისკვიტის მოსამზადებლად:

  • პატარა ჯამში ხელის სათქვეფით ან ჩანგლით ავთქვიფოთ კვერცხი, რძე და ვანილინი.
  • ცალკე თასში ჩავცრათ ფქვილი და სოდა, დავუმატოთ შაქარი და მარილი, კარგად ავურიოთ. დაბალი სიჩქარით ნელ-ნელა შევათქვიფოთ კარაქი. ფქხვიერ მასას, რომ მივიღებთ დავუმატოთ კვერცხიანი მასის ნახევარი, კარგად ავთქვიფოთ და შემდეგ მეორე ნაწილიც დავუმატოთ. კვლავ კარგად ავთქვიფოთ, რომ ერთგვაროვანი თეთრი მასა მივიღოთ.
  • საცხობ ფორმაში ჩავაფინოთ საცხობი ქაღალდი (ფორმის დიამეტრის ზომის), წავუსვათ ცხიმი და ჩავასხათ ცომი. შევდგათ 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და ვაცხოთ 20-25 წუთი. ხის წკირით შევამოწმოთ, თუ მშრალი ამოვა, მზადაა. ბისკვიტი ფორმაში გავაციოთ 5 წუთი. შემდეგ კი ამოვიღოთ და ბოლომდე გავაციოთ ცხაურზე. მოვაშოროთ საცხობი ქაღალდი. გაციებულ ბისკვიტი ჩავდოთ გვერდებმოსახსნელ ფორმაში ან თუნუქის ფურცლით გავუკეთოთ გვერდები, ეს სუფლეს ჩასხმის დროს გვჭირდება.

სუფლეს მოსამზადებლად:

  • კარაქი კარგად გავთქვიფოთ, როცა გათეთრდება, ნელ-ნელა შევათქვიფოთ შესქელებული რძე. კრემი თუ აგეჭრებათ, არ ინერვიულოთ, 1 ს.კ. ზეთი შეათქვიფეთ და მაშინვე შეკრავს კრემს. კრემი რომ მზად იქნება, გადადგით გვერდზე.
  • ჟელატინი დავალბოთ წყალში, რომ გაფუვდეს. ამასობაში კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ, როცა ღრუბლისებრ მასას მივიღებთ, ნელ-ნელა შევათქვიფოთ ნახევარი ჩაის ჭიქა შაქარი და ლიმონის წვენი, უნდა მივიღოთ მყარი ბეზე.
  • ამის შემდეგ პატარა ქვაბში ჩავყაროთ შაქრის მეორე ნახევარი, დავუმატოთ ჟელატინი და დავდგათ დაბალ ცეცხლზე. როცა ჟელატინი გადნება და შაქარი გაიხსნება ნელ-ნელა შევათქვიფოთ ბეზეს. (გაითვალისწინეთ, რომ ჟელატინი არ უნდა ადუღდეს!!! ) ბოლოს შევათქვიფოთ კარაქიანი კრემიც, და სუფლე დავასხათ ბისკვიტს. უნდა ვიჩქაროთ, რადგან სუფლე მალე დაიწყებს გამყარებას.
  • ნამცხვარი შევდგათ მაცივარში 2 საათით.

განაშის მოსამზადებლად:

  • 2 საათის შემდეგ ნამცხვარი გამოვიღოთ მაცივრიდან. ნაღები და შოკოლადი ერთად გავადნოთ. შევაგრილოთ, ხელის სათქვეფით ცოტა გავთქვიფოთ, რათა ოდნავ გასქელდეს და მოვასხათ ნამცხვარს. გვერდებზეც წავუსვათ.
    გემრიელად მიირთვით!
Course: დესერტი