Go Back

სომხური ქადა

Servings 48

Ingredients

ცომი

  • 6 ჭიქა ფქვილი
  • 500 კარაქი
  • 500 მლ მაწონი ან იოგურტი
  • 1 ჩ.კ. სოდა

შიგთავსი

  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 50 კარაქი
  • 2 შაქრიანი ვანილი

ზემოდან გადასასმელად

  • 2 კვერცხის გული
  • 1 ს.კ. მაწონი ან იოგურტი

Instructions 

  • ფქვილი და დარბილებული კარაქი დააჩოპერეთ ან დანით კარგად აკეპეთ. სოდა გახსენით მაწონში და დაუმატეთ, მოზილეთ ცომი. შემდეგ ცომი გადაიტანეთ თასში, გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და დაასვენეთ 1 საათი.
  • ამასობაში მოვამზადოთ გულსართი. ფქვილი, შაქარი, ვანილი და გამდნარი კარაქი კარგად ავურიოთ და დავდგათ ცეცხლზე, მოვშუშოთ.
  • ცომი გავყოთ რამდენიმე ნაწილად, გავაბრტყელოთ, მოვაყაროთ გულსართი, გადავახვიოთ და დავჭრათ ფიგურული დანით სასურველ ზომებად, გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და მაწონი. გამოვაცხოთ 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში ზედა-ქვედა წვით, დასჭირდება 30 წუთი.
    გემრიელად მიირთვით!
Course: დესერტი
Cuisine: სომხური
Keyword: armeniangata, dessert, gata