Ingredients
-
კუსკუსისთვის:
-
1 ჩ.ჭ. კუსკუსი
-
1 ჩ.ჭ. წყალი
-
1/2 ჩ.კ. მარილი
-
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
-
ბოსტნეული:
-
100 გ. პომიდორი "ჩერი"
-
1 ც. კიტრი
-
1 ც. წითელი ბულგარული წიწაკა
-
1/2 თავი წითელი ხახვი
-
100 გ. კურკაგამოცლილი ზეთისხილი
-
3-4 ღერი ოხრახუში
-
10 ფოთოლი პიტნა
-
3 ღერი რეჰანი
-
სოუსისთვის:
-
3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
-
1 ჩ.კ. ლიმონის ცედრა
-
2 ს.კ. ლიმონის წვენი
-
1-2 ჩ.კ. ორეგანო
-
გემოვნებით მარილი
-
გემოვნებით პილპილი
Directions
- კუსკუსის მოსამზადებლად წყალი მარილთან და ზეითუნის ზეთთან ერთად აადუღეთ, ჩაყარეთ მასში კუსკუსი, კარგად მოურიეთ, გამორთეთ ცეცხლი. დააფარეთ ქვაბს თავსახური და ასე გააჩერეთ 5 წთ. ამ პერიოდში კუსკუსი მთელს სითხეს შეიწოვს. ჩანგლის დახმარებით ააფუმფულეთ კუსკუსი და ასე გააციეთ.
- ბოსტნეული და ზეთისხილი მცირე ზომის ნაჭრებად, მწვანილი კი წვრილად დაჭერით. დაუმატეთ გაციებულ, აფუმფულებულ კუსკუსს.
- სოუსის ყველა ინგრედიენტი შეურიეთ ერთმანეთს, აქციეთ ერთიან მასად და მოასხით სალათს, კარგად აურიეთ.
- სალათი სერვირებამდე რამდენიმე საათით მაცივარში მოათავსეთ, რათა გემოები კარგად შეერიოს ერთმანეთს.
მარტივი, მსუბუქი, ჯანსაღი და ძალიან გემრიელი სალათი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!