


250 გ. წითელი ოსპი | |
1 ც. საშუალო ზომის სტაფილო | |
1 ც. საშუალო ზომის კარტოფილი | |
1 თავი ხახვი | |
1 ს.კ. ტომატპასტა | |
4 ს.კ. ზეთი | |
გემოვნებით მარილი | |
ლიმონი | |
1,5-2 ლ. წყალი |
მერჯიმეკ ჩორბა, ეს გახლავთ თურქული კერძი, ითარგმნება როგორც ოსპის სუპი, თუმცა უფრო კრემ-სუპია ვიდრე სუპი. ამ კერძის შესახებ ჩემი მეგობრისგან გავიგე, რეცეპტიც მითხრა, თუმცა შემდეგ სხვადასხვა ვერსია ვნახე და იქიდან ავარჩიე ერთი ვარიანტი. ძალიან მომწონს ამ სუპთან დაკავშირებული ყველა დეტალი - არის იაფი, მარტივი, სწრაფად მოსამზადებელი, ძალიან გემრიელი და ამ ყველაფერთან ერთად საკმაოდ სასარგებლო. ისეთი კერძია რომელსაც ხშირად მოვამზადებ და თქვენც გირჩევთ, რომ სცადოთ.
ძალიან მარტივი და ძალიან გემრიელი კრემ-სუპი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!