1 0
შაკშუკა – ნოყიერი და გემრიელი საუზმე

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4-5 საშუალო ზომის კანგაცლილი პომიდორი
1 თავი ხახვი
1 ც. წითელი ბულგარული წიწაკა
4 კბილი ნიორი
6 ც. კვერცხი
1 ჩ.კ. ძირა
2 ჩ.კ. პაპრიკა
1/4 ჩ.კ. (ან გემოვნებით) წითელი წიწაკა
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი
1 პატარა კონა ოხრახუში
1 პატარა კონა ქინძი
2 ს.კ. ზეთი

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

შაკშუკა – ნოყიერი და გემრიელი საუზმე

შაკშუკა - პომიდვრის სოუსში მომზადებული კვერცხი, პოპულარული საუზმეა ისრაელში, შუა აღმოსავლეთისა და ჩრდილოეთ აფრიკის ქვეყნებში. მზადდება ძალიან მარტივად, არის ნოყიერი და ჯანსაღი.

  • 30 წთ.
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  • ხახვი და ნიორი წვრილად, ბულგარული წიწაკა კი კუბიკებად დაჭერით.
  • გაცხელებულ ზეთდასხმულ ტაფაზე მოშუშეთ ხახვი და ბულგარული წიწაკა დაახლოებით 5 წთ, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი და სანელებლები (ძირა, პაპრიკა, წითელი წიწაკა), კარგად ამოურიეთ.
  • შემდეგ დაუმატეთ კანგაცლილი პომიდორი (1-2 სმ სისქის კუბებად დაჭრილი), მოაყარეთ მარილი და პილპილი და კვლავ კარგად აურიეთ. ადუღეთ რამდენიმე წუთი დაბალ ცეცხლზე. დაახლოებით 5-7 წთ.
  • კოვზის დახმარებით პომიდვრის სოუსში გააკეთეთ 6 “ორმო” კვერცხისთვის. თითოეული კვერცხი ფრთხილად მოათავსეთ განკუთვნილ აგდილას ისე რომ კვერცხის გული ცილას არ შეერიოს. ტაფას დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე 5-8 წთ.
  • კვერცხის მომზადების შემდეგ გადმოდგით ტაფა ცეცხლიდან და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და ქინძი.

ძალიან გემრიელი და ნოყიერი საუზმე მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

 

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
ქათმის სალათი ლურჯი ყველისა და ტარხუნის სოუსით
next
კუსკუსისა და თინუსის სალათი ბოსტნეულით
previous
ქათმის სალათი ლურჯი ყველისა და ტარხუნის სოუსით
next
კუსკუსისა და თინუსის სალათი ბოსტნეულით