0 0
ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
1 ჩ.ჭ. ყვითელი ბარდა
1 თავი ხახვი
1 ც. სტაფილო
2 კბილი ნიორი
2 ს.კ. ზეთი
1/2 ჩ.კ. ძირა
1/2 ჩ.კ. პაპრიკა
1/2 ჩ.კ. ქონდარი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი
1 ჩ.კ. შაქარი
ლიმონი
2,5 ჩ.ჭ. წყალი

ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე

მეგობრებო, ისევ ხანგრძლივი პაუზა მქონდა ახალი რეცეპტების მხრივ ბლოგზე, სემესტის ბოლო იყო და ახლა გამოცდები დამეწყო უნივერსიტეტში და შესაბამისად დრო არ მქონდა, თუმცა ახლა 2 ძალიან კარგი ამბავი მინდა გითხრათ და მჯერა, რომ ჩემი ბლოგის ერთგულ მკითხველებს გაგიხარდებათ. 1) დიდი ხნის ოცნება ავიხდინე და მაქვს ახალი, ძალიან კარგი კამერა, რომელიც საშუალებას მომცემს ბევრად გავაუმჯობესო ბლოგზე ფოტოებისა და ვიდეოების ხარისხი. 2) ივლისიდან კვირაში 2 ახალ ვიდეო რეცეპტს შემოგთავაზებთ, აუცილებლად! ყოველ თვე მექნება გარკვეული თემა, მაგალითად "ბერძნული სამზარეულო" და ვიდეო და ტექსტობრივი რეცეპტებიც ამ თემის შესაბამისი იქნება. დიდი იმედი მაქვს, რომ მოგეწონებათ ეს სიახლეები და ბლოგის მკითხველთა რიცხვი გაიზრდება.

სამზარეულო:

    ახლა კი რაც შეეხება დღევანდელ რეცეპტს, არის ძალიან მარტივი, ჯანსაღი, უგემრიელესი და, რაც ამ პერიოდში საკმაოდ აქტუალურია, სამარხვო.

    • 1 სთ.
    • პორცია 10
    • მარტივი

    ინგრედიენტები

    მომზადება

    გაზიარება
    1. პირველ რიგში ბარდა კარგად გარეცხეთ, გამჭვირვალე წყალი უნდა გაუვიდეს. შემდეგ დაასხით წყალი, ისე რომ 3-4 სმ-ით ფარავდეს და დადგით მთელი ღამე, რათა შემდეგ სწრაფად მოიხარშოს.მეორე დღეს გადაუწურეთ წყალი.
    2. ხახვი და ნიორი წვრილად, გათლილი სტაფილო კი კუბიკებად დაჭერით.
    3. ტაფა გააცხელეთ, დაასხით ზეთი, დაუმატეთ ხახვი და სტაფილო, 5 წუთი მოშუშეთ, შემდეგ დაუმატეთ ნიორი, ყვითელი ბარდა, სუნელები, მარილი და პილპილი,კარგად ამოურიეთ და 3-4 წუთი კვლავ ასე გააჩერეთ. შემდეგ დაუმატეთ წყალი, შაქარი და წამოადუღეთ, როცა ადუღდება დაუწიეთ ცეცხლს და ადურეთ იქამდე, სანამ ბარდა კარგად არ მოიხარშება. თუ წყალი დაიშრო, ცოტა დაამატეთ.
    4. ბოლოს დააბლენდერეთ, შეგიძლიათ კვლავ დაამატოთ წყალი სასურველი სისქის მისაღებად.
    5. მოაწურეთ ლიმონი სერვირების შემდეგ, ასევე შეგიძლიათ მოასხათ ზეითუნის ზეთი.

    ძალიან მარტივი და ძალიან გემრიელი პიურე მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

    მედეა ჩუბინიძე

    ბლოგის ავტორი.

    წინა
    კიტრისა და პიტნის გასპაჩო
    შემდეგი
    კალმახი კარტოფილითა და ქინძისა და ნივრის სოუსით
    წინა
    კიტრისა და პიტნის გასპაჩო
    შემდეგი
    კალმახი კარტოფილითა და ქინძისა და ნივრის სოუსით
    error: საავტორო უფლებები დაცულია!!