1 0
ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 ჩ.ჭ. ყვითელი ბარდა
1 თავი ხახვი
1 ც. სტაფილო
2 კბილი ნიორი
2 ს.კ. ზეთი
1/2 ჩ.კ. ძირა
1/2 ჩ.კ. პაპრიკა
1/2 ჩ.კ. ქონდარი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი
1 ჩ.კ. შაქარი
ლიმონი
2,5 ჩ.ჭ. წყალი

ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე

მეგობრებო, ისევ ხანგრძლივი პაუზა მქონდა ახალი რეცეპტების მხრივ ბლოგზე, სემესტის ბოლო იყო და ახლა გამოცდები დამეწყო უნივერსიტეტში და შესაბამისად დრო არ მქონდა, თუმცა ახლა 2 ძალიან კარგი ამბავი მინდა გითხრათ და მჯერა, რომ ჩემი ბლოგის ერთგულ მკითხველებს გაგიხარდებათ. 1) დიდი ხნის ოცნება ავიხდინე და მაქვს ახალი, ძალიან კარგი კამერა, რომელიც საშუალებას მომცემს ბევრად გავაუმჯობესო ბლოგზე ფოტოებისა და ვიდეოების ხარისხი. 2) ივლისიდან კვირაში 2 ახალ ვიდეო რეცეპტს შემოგთავაზებთ, აუცილებლად! ყოველ თვე მექნება გარკვეული თემა, მაგალითად "ბერძნული სამზარეულო" და ვიდეო და ტექსტობრივი რეცეპტებიც ამ თემის შესაბამისი იქნება. დიდი იმედი მაქვს, რომ მოგეწონებათ ეს სიახლეები და ბლოგის მკითხველთა რიცხვი გაიზრდება.

Cuisine:

    ახლა კი რაც შეეხება დღევანდელ რეცეპტს, არის ძალიან მარტივი, ჯანსაღი, უგემრიელესი და, რაც ამ პერიოდში საკმაოდ აქტუალურია, სამარხვო.

    • 1 სთ.
    • Serves 10
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share
    1. პირველ რიგში ბარდა კარგად გარეცხეთ, გამჭვირვალე წყალი უნდა გაუვიდეს. შემდეგ დაასხით წყალი, ისე რომ 3-4 სმ-ით ფარავდეს და დადგით მთელი ღამე, რათა შემდეგ სწრაფად მოიხარშოს.მეორე დღეს გადაუწურეთ წყალი.
    2. ხახვი და ნიორი წვრილად, გათლილი სტაფილო კი კუბიკებად დაჭერით.
    3. ტაფა გააცხელეთ, დაასხით ზეთი, დაუმატეთ ხახვი და სტაფილო, 5 წუთი მოშუშეთ, შემდეგ დაუმატეთ ნიორი, ყვითელი ბარდა, სუნელები, მარილი და პილპილი,კარგად ამოურიეთ და 3-4 წუთი კვლავ ასე გააჩერეთ. შემდეგ დაუმატეთ წყალი, შაქარი და წამოადუღეთ, როცა ადუღდება დაუწიეთ ცეცხლს და ადურეთ იქამდე, სანამ ბარდა კარგად არ მოიხარშება. თუ წყალი დაიშრო, ცოტა დაამატეთ.
    4. ბოლოს დააბლენდერეთ, შეგიძლიათ კვლავ დაამატოთ წყალი სასურველი სისქის მისაღებად.
    5. მოაწურეთ ლიმონი სერვირების შემდეგ, ასევე შეგიძლიათ მოასხათ ზეითუნის ზეთი.

    ძალიან მარტივი და ძალიან გემრიელი პიურე მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

    მედეა ჩუბინიძე

    ბლოგის ავტორი.

    previous
    კიტრისა და პიტნის გასპაჩო
    next
    კალმახი კარტოფილითა და ქინძისა და ნივრის სოუსით
    previous
    კიტრისა და პიტნის გასპაჩო
    next
    კალმახი კარტოფილითა და ქინძისა და ნივრის სოუსით