0 0
ქათმის ღვეზელი

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 1/2 ჩ.ჭ. ფქვილი
225 გ. მარგარინი ან კარაქი
1/2 ჩ.ჭ. რძე
1 ს.კ. შაქარი
1 ჩ.კ. მარილი
1-2 ს.კ. ცივი წყალი
1 კვერცხი
2 ს.კ. ზეთი
2 ც. ხახვი
2 კბილი ნიორი
1 დიდი სტაფილო
2 ც. დიდი ქათმის ფილე
1/3 კონა ოხრახუში
1 ჩ.ჭ. დაკონსერვებული მწვანე ბარდა
1/2 ჩ.ჭ. 20 %-იანი ნაღები
3 ს.კ. ფქვილი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი
1 1/3 ჩ.ჭ. წყალი

Nutritional information

281 კკალ.
კალორია
17 გ.
ცხიმები
68 მგ.
ქოლეს- ტეროლი
20,8 გ.
ნახშირ- წყლები
11,4 გ.
ცილები
412 მგ.
სოდიუმი
130 მგ.
კალიუმი
2 მგ.
რკინა
31 მგ.
კალციუმი
11 მკგ.
D ვიტამინი

ქათმის ღვეზელი

ჩემი აზრით ახალი წლისა და, ზოგადად, სადღესასწაულო სუფრებს ძალიან უხდება ღვეზელები, ოღონდ არა ინდივიდუალური, პატარა , არამედ ასეთი დიდი ღვეზელები. ამიტომ მე ამ ახალი წლისთვისთვის მოვამზადე 2 ღვეზელი, ერთი ქათმის შიგთავსით, მეორე კი - სოკოს. დღეს პირველის რეცეპტს შემოგთავაზებთ, ძალიან უცხოა და ძალიან გემრიელი. მომზადებაც მარტივია და გირჩევთ, რომ სცადოთ.

  • 1,5 სთ.
  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

ფორმა: 26-28 სმ. დიამეტრის

  1. ცომის მოსამზადებლად თასში ჩაცერით ფქვილი, დაუმატეთ 1 ს.კ. შაქარი და 1 ჩ.კ. მარილი,აურიეთ. შემდეგ ჩაახეხეთ ცივი კარაქი ან მარგარინი. პერიოდულად ფქვილში ამოვლეთ კარაქი/მარგარინი რათა მარტივად ჩაახეხოთ. შემდეგ ხელით კარგად შეურიეთ ფქვილი და კარაქი, უნდა მიიღოთ ფხვიერი მასა. შემდეგ შედგით საყინულეში 15 წუთით.
  2. 15 წუთის გასვლის შემდეგ გამოიღეთ საყინულიდან ფხვიერი მასა და დაუმატეთ ცივი რძე, მოზილეთ ცომი, თუ კარგად არ შეიკვრება, 1-2 ს.კ. ცივი წყალიც დაუმატეთ.
  3. მიღებული ცომი გაახვიეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შედეთ მაცივარში, სანამ შიგთავსს მოამზადებთ.
  4. შიგთავსის მოსამზადებლად, მოხარშეთ და წვრილად დაანაწევრეთ ქათმის ფილე.
  5. გაცხელებულ ზეთდასხმულ ტაფაზე მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი და მრგვალად დაჭრილი სტაფილო, ურიედ გამუდმებით. როცა ბოსტნეული დარბილდება, დაუმატეთ 3 ს.კ. ფქვილი, პილპილი, მარილი, წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, კარგად აურიეთ და დაასხით 1 1/3 ჩ.ჭ. წყალი და ნაღები. კვლავ კარგად აურიეთ. როცა მასა შესქელდება, დაუმატეთ ბარდა და ქათმის ფილე. ამოურიეთ და შიგთავსი მზადაა.
  6. ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან, გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. ფქვილმოყრილ დაფაზე გააბრტყელეთ, შემდეგ გადაიტანეთ ფორმაში და ჩაუდეთ შიგთავსი, ცომის მეორე ნაწილიც გააბრტელეთ და გადააფარეთ ღვეზელს. გვერდები ერთმანეთს შეაწებეთ თითების დახმარებით, ზედმეტი ცომი მოაჭერით.
  7. ღვეზელს გადაუსვით გათქვეფილი კვერცხი და შედგით 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში, აცხვეთ 35-45 წთ. ღვეზელი ცოტა შეაგრილეთ და შემდეგ დაჭერით.

უგემრიელესი ღვეზელი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

previous
უგემრიელესი სალათი “ცეზარი”
next
გამომცხვარი ქათმის ბარკლები დიჟონის მდოგვითა და ლიმონით
previous
უგემრიელესი სალათი “ცეზარი”
next
გამომცხვარი ქათმის ბარკლები დიჟონის მდოგვითა და ლიმონით