0 0
უგემრიელესი ხვეულები ჭარხლის ფოთლითა და ყველით

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
ცომისთვის
550 გ. ფქვილი
300 მლ. თბილი რძე
15 გ. საფუარი
40 გ. შაქარი
7 გ. მარილი
2 ც. კვერცხის გული
50 გ. კარაქი
შიგთავსი
500 გ. ჭარხლის ფოთოლი
400 გ. ყველი
2 ს.კ. ზეთი
2-3 თავი ხახვი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი

უგემრიელესი ხვეულები ჭარხლის ფოთლითა და ყველით

ამ რეცეპტის გაზიარება ძალიან დამიგვიანდა მოუცლელობის გამო და დღეს გადავწყვიტე, რომ აღარ გადამედო. ეს არის ხვეულები, უფაფუკესი ცომითა და უგემრიელესი შიგთავსით, აქვს საოცარი სურნელი, განსაკუთრებით ახალგამომცხვარს. ძალიან გემრიელია ცივიც, მაგრამ ახლადგამომცხვარი განსაკუთრებულად კარგია. დარწმუნებული ვარ, ძალიან მოგეწონებათ, როგორც თავად ხვეულები, ასევე ცომი, რომელსაც სხვა ბევრი შიგთავსისთვის გამოიყენებთ. გირჩევთ აუცილებლად შეინახოთ და სცადოთ ეს რეცეპტი.

  • 1,5 სთ.
  • პორცია 15
  • საშუალო

ინგრედიენტები

  • ცომისთვის

  • შიგთავსი

მომზადება

გაზიარება
  1. ცომის მოსამზადებლად ჯამში ჩაცერით ფქვილი, დაუმატეთ საფუარი, მარილი და შაქარი.
  2. გამდნარ კარაქს დაუმატეთ რძე და კვერცხის გულები, კარგად აურიეთ, დაასხით მიღებული მასა ფქვილს და ხელის სათქვეფის დახმარებით შეურიეთ.
  3. შემდეგ გადაიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და მოზილეთ რბილი ცომი. კვლავ დააბრუნეთ ჯამში, ზემოდან ცოტა ზეთი გადაუსვით, რათა ქერქი არ გაიკეთოს, გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და დადგით თბილ ადგილას ასაფუებლად დაახლოებით 1 საათი.
  4. ამასობაში მოამზადეთ შიგთავსი. ჭარხლის ფოთლები დაჭერით 3-4 სმ. სისქის ნაჭრებად. ხახვი კი წვრილად დაჭერით. ტაფა გააცხელეთ და დაასხით ზეთი, დაუმატეთ ხახვი და მოშუშეთ რამდენიმე წუთი, შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი ჭარხლის ფოთლები, მარილი და პილპილი, კარგად აურიეთ და განაგრძეთ მოშუშვა 5-7 წთ. მომზადებული შიგთავსი შეაგრილეთ.
  5. როცა ცომი აფუვდება, გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, დაახლოებით 3 მმ სისქეზე. მის მთელ ზედაპირზე გაანაწილეთ ჭარხლის ფოთლის მასა, მოახეხეთ ყველი და გადაახვიეთ რულეტივით, შემდეგ კი დაჭერით 3 სმ. სისქის ნაჭრებად.
  6. საცხობ ფორმაზე მოაფქვით ცოტაოდენი ფქვილი და ხვეულები დაალაგეთ 1,5-2 სმ-ის გამოტოვებით. შედგით 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 15-20 წუთი. როცა სასიამოვნო ოქროსფერს მიიღებს, მზადაა.

უგემრიელესი და ძალიან სურნელოვანი ხვეულები ჭარხლის ფოთლითა და ყველით მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

წინა
ჭარხლის სალათი ნიგვზითა და ფეტათი
შემდეგი
ბულგურის სალათი ბოსტნეულით, ნიგვზითა და ფეტათი
წინა
ჭარხლის სალათი ნიგვზითა და ფეტათი
შემდეგი
ბულგურის სალათი ბოსტნეულით, ნიგვზითა და ფეტათი
error: საავტორო უფლებები დაცულია!!