0 0
სამარხვო ბურიტო

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
2 ც. სომხური ლავაში
2/3 ჩ.ჭ. ლობიო
1/2 ჩ.ჭ. ბრინჯი
1 ც. წითელი ბულგარული წიწაკა
1/3 თავი წითელი ხახვი
1 ც. მწვანე წიწაკა
გემოვნებით სიმინდის მარცვლები
გემოვნებით სალათის ფურცლები
ავოკადო ან გუაკამოლე

სამარხვო ბურიტო

ბურიტო მექსიკურ სამზარეულოს ეკუთვნის, კარგად ნაცნობი შაურმის მსგავსი კერძია. მისი ძირითადი ინგრედიენტებია: ხორცი და ლობიო გახვეული ტორტიაში (ჩვენ ლავაშს გამოვიყენებთ). ასევე ამატებენ სხვადასხვა ბოსტნეულს, ყველს, გუაკამოლეს ან ავოკადოს... რადგან დღეს ჩვენ სამარხვო ვარიანტს ვამზადებთ, ცხადია ხორცსა და ყველს არ გამოვიყენებთ, თუმცა შედეგად მაინც უგემრიელეს ბურიტოს მივიღებთ.

  • 1 სთ.
  • პორცია 4
  • მარტივი

ინგრედიენტები

მომზადება

გაზიარება

გირჩევთ, ლობიო წინა საღამოს დაალბოთ, რათა სწრაფად მოიხარშოს.

  1. ბრინჯი მოხარშეთ, ლობიოც ჩვეულებრივ მოხარშეთ. (როცა ადუღდება წყალი გადაღვარეთ და ახალ წყალში მოხარშეთ) მოხარშული ლობიო 1 ს.კ. ნახარშ წვენთან ერთად ჩანგლით კარგად ჩაჭყლიტეთ, დაუმატეთ ბრინჯი, ცოტა მარილი და აურიეთ.
  2. სომხური ლავაში შუაზე გადაკეცეთ, მის ცენტრში გაანაწილეთ ბრინჯისა და ლობიოს მასა, ისე რომ კიდეებზე 3-4 ს.მ. დარჩეს თავისუფალი. ზემოთ გაანაწილეთ გუაკამოლე ან ავოკადოს ნაჭრები, მოაყარეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, სიმინდი, სალათის ფოთლები (ხელით დანაწევრბული), რგოლებად დაჭრილი მწვანე წიწაკა, ჟულიენებად (გრძელ და წვრილ ნაჭრებად დაჭრილი) დაჭრილი წითელი ბულგარული წიწაკა. გვერდები გადმოაფარეთ, შემდეგ ზედა ნაწილი და გადაახვიეთ.
  3. გაცხელებულ ტაფაში მოათავსეთ თითოეულ მხარეზე 3-5 წთ.

ძალიან გემრიელი სამარხვო ბურიტო მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

წინა
გუაკამოლე სომხური ლავაშის ჩიფსებით
შემდეგი
სამარხვო ნამცხვარი ბანანის ბაზაზე – უგემრიელესია
წინა
გუაკამოლე სომხური ლავაშის ჩიფსებით
შემდეგი
სამარხვო ნამცხვარი ბანანის ბაზაზე – უგემრიელესია
error: საავტორო უფლებები დაცულია!!