0 0
სამარხვო ბურიტო

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 ც. სომხური ლავაში
2/3 ჩ.ჭ. ლობიო
1/2 ჩ.ჭ. ბრინჯი
1 ც. წითელი ბულგარული წიწაკა
1/3 თავი წითელი ხახვი
1 ც. მწვანე წიწაკა
გემოვნებით სიმინდის მარცვლები
გემოვნებით სალათის ფურცლები
ავოკადო ან გუაკამოლე

სამარხვო ბურიტო

ბურიტო მექსიკურ სამზარეულოს ეკუთვნის, კარგად ნაცნობი შაურმის მსგავსი კერძია. მისი ძირითადი ინგრედიენტებია: ხორცი და ლობიო გახვეული ტორტიაში (ჩვენ ლავაშს გამოვიყენებთ). ასევე ამატებენ სხვადასხვა ბოსტნეულს, ყველს, გუაკამოლეს ან ავოკადოს... რადგან დღეს ჩვენ სამარხვო ვარიანტს ვამზადებთ, ცხადია ხორცსა და ყველს არ გამოვიყენებთ, თუმცა შედეგად მაინც უგემრიელეს ბურიტოს მივიღებთ.

  • 1 სთ.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

გირჩევთ, ლობიო წინა საღამოს დაალბოთ, რათა სწრაფად მოიხარშოს.

  1. ბრინჯი მოხარშეთ, ლობიოც ჩვეულებრივ მოხარშეთ. (როცა ადუღდება წყალი გადაღვარეთ და ახალ წყალში მოხარშეთ) მოხარშული ლობიო 1 ს.კ. ნახარშ წვენთან ერთად ჩანგლით კარგად ჩაჭყლიტეთ, დაუმატეთ ბრინჯი, ცოტა მარილი და აურიეთ.
  2. სომხური ლავაში შუაზე გადაკეცეთ, მის ცენტრში გაანაწილეთ ბრინჯისა და ლობიოს მასა, ისე რომ კიდეებზე 3-4 ს.მ. დარჩეს თავისუფალი. ზემოთ გაანაწილეთ გუაკამოლე ან ავოკადოს ნაჭრები, მოაყარეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, სიმინდი, სალათის ფოთლები (ხელით დანაწევრბული), რგოლებად დაჭრილი მწვანე წიწაკა, ჟულიენებად (გრძელ და წვრილ ნაჭრებად დაჭრილი) დაჭრილი წითელი ბულგარული წიწაკა. გვერდები გადმოაფარეთ, შემდეგ ზედა ნაწილი და გადაახვიეთ.
  3. გაცხელებულ ტაფაში მოათავსეთ თითოეულ მხარეზე 3-5 წთ.

ძალიან გემრიელი სამარხვო ბურიტო მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

previous
გუაკამოლე სომხური ლავაშის ჩიფსებით
next
სამარხვო ნამცხვარი ბანანის ბაზაზე – უგემრიელესია
previous
გუაკამოლე სომხური ლავაშის ჩიფსებით
next
სამარხვო ნამცხვარი ბანანის ბაზაზე – უგემრიელესია