0 0
პასტა სოკოთი, არაჟნითა და პარმეზანით

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 გ, (მაგ. ფეტუჩინი) პასტა
500 გ. ქამა სოკო
50 გ. პარმეზანი
125 გ. კარაქი
2 კბილი ნიორი
1 ჩ.ჭ. ანუ 250 მლ. არაჟანი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

პასტა სოკოთი, არაჟნითა და პარმეზანით

ეს კერძი რამდენიმე კვირის წინ მოვამზადე, როცა ვეგეტარიანელ სტუმარს ველოდებოდი. ასეთ დროს რა შეიძლება პირველი მოგაფიქრდეს თუ არა სოკო. პასტა თითქმის ყველასთვის საყვარელი ინგრედიენტია, ამიტომ არჩევანი ამ რეცეპტზე შევაჩერე. გამოვიდა უგემრიელესი კერძი, მომზადებაც ძალიან მარტივია და ბევრ დროსაც არ საჭიროებს. პარმეზანი არის ის კომპონენტი, რომელიც ამ კერძს განსაკუთრებულ ხიბს სძენს, ამიტომ გირჩევთ სხვა ყველით ნუ ჩაანაცვლებთ.

  • 40 წთ.
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

ეს კერძი გირჩევთ ღრმა ტაფაში მოამზადოთ, მე გამოვიყენე “ვოქი”, რომელიც არაჩვეულებრივია მსგავსი ტიპის კერძებისთვის.

  • პასტა შეფუთვაზე დატანილი ინსტრუქციის მიხედვით მოხარშეთ, გაავლეთ ცივი წყალი და დროებით ცალკე შეინახეთ. სოუსისთვის  აუცილებლად შეინახეთ 1 ჩ.ჭ. პასტის ნახარში წყალი.
  • ქამა სოკო დაჭერით თხელ ნაჭრებად. ღრმა ტაფაში ან ქვაბში გაადნეთ 30 გ. კარაქი, დაუმატეთ დაჭრილი სოკო და წვრილადდაჭრილი ნიორი, კარგად ამოურიეთ და მოშუშეთ, დაახლოებით 10-15 წთ დასჭირდება.
  • შემდეგ დაუმატეთ არაჟანი და დარჩენილი კარაქი. კარგად ამოურიეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 3-4 წთ.
  • სოკოს მასას დაუმატეთ მოხარშული პასტა, გახეხილი პარმეზანი და 1 ჩ.ჭ. პატის ნახარში წყალი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, კარგად ამოურიეთ და 2-3 წთ-ში გადმოდგით ცეცხლიდან.

უგემრიელესი სადილი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
კუსკუსი გამომცხვარი ბოსტნეულით
next
კიში ბროკოლითა და ჩედარით
previous
კუსკუსი გამომცხვარი ბოსტნეულით
next
კიში ბროკოლითა და ჩედარით