0 0
მწვანე ოსპის სუპი ბოსტნეულით

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 1/4 ჩ.ჭ. მწვანე ოსპი
3 ც. სტაფილო
1 თავი ხახვი
4 კბილი ნიორი
5 ც. კანგაცლილი პომიდორი
100 გ. ისპანახი
1 ც. საშუალო ზომის ყაბაყი
1/2 ჩ.კ. ორეგანო
1/2 ჩ.კ. ბაზილიკი (სუნელი)
1/2 ჩ.კ. ქონდარი
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი
1,5 ლ. წყალი
სურვილისამებრ ლიმონი

მწვანე ოსპის სუპი ბოსტნეულით

დღეისთვის კიდევ ერთი ახალი რეცეპტი მინდა გაგიზიაროთ, ამჟამად სამარხვო კერძების კატეგორიაში. მარხვის პერიოდში განსაკუთრებით რთულია ყოველდღიურად სადილის მოფიქრდება, ამიტომ ვეცდები ეს საქმე გაგიმარტივოთ,
მწვანე ოსპისა და ბოსტნეულის სუპი არის ძალიან ჯანსაღი და ამავდროულად გემრიელი კერძი.

  • 70 წთ.
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

ოსპი გაარჩიეთ და კარგად გარეცხეთ, 6-7-ჯერ მაინც გამოუცვალეთ წყალი რეცხვისას.

  1. ხახვი და ნიორი წვრილად, სტაფილო კი საშუალო ზომის კუბებად დაჭერით.
  2. ზეთდასხმულ გაცხელებულ ტაფაში 2 წთ მოშუშეთ ხახვი და სტაფილო, შემდეგ დაუმატეთ ნიორი და კვლავ შუშეთ 2 წთ-ის განმავლობაში.
  3. დაუმატეთ საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი კანგაცლილი პომიდორი და წყალი, ასევე ოსპი, სანელებლები, მარილი და პილპილი. ამოურიეთ და წამოადუღეთ, ადუღეთ დაახლოებით 30-35 წთ.
  4. შემდეგ დაუმატეთ საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი ყაბაყი, ამოურიეთ და ადუღეთ 10 წთ.  ბოლო 2 წთ-ში დაუმატეთ ისპანახიც.
  5.  შეიძლება დაგჭირდეთ ცოტა წყლის დამატებაც, იმის მიხედვით თუ რამდენ სითხეს შეიწოვს ოსპი ხარშვისას.
  6. სერვირებისას სუპს მოასხით ლიმონის წვენი.

ჯანსაღი და გემრიელი სამარხვო სუპი ოსპითა და ბოსტნეულით მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

previous
ქათამი თეთრი ღვინისა და დიჟონის მდოგვის სოუსში
next
კიში ბოსტნეულით
previous
ქათამი თეთრი ღვინისა და დიჟონის მდოგვის სოუსში
next
კიში ბოსტნეულით