0 0
კრეპები ქათმითა და ორი სახეობის ყველით

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
კრეპებისთვის:
4 ც. (0 კატეგორია) კვერცხი
2 1/4 ჩ.ჭ. რძე
2 ჩ.ჭ. ფქვილი
1 ს.კ. შაქარი
1/4 ჩ.ჭ. ზეთი
1 დიდი მწიკვი მარილი
შიგთავსისთვის:
ქათმის ფილე
მდნარი ყველი
(გაუდა) ყველის ფირფიტები
სიმინდის მარცვლები
პომიდორი
მწვანე ბულგარული წიწაკა

კრეპები ქათმითა და ორი სახეობის ყველით

10 დაუვიწყარი დღე გავატარე საბერძნეთში, ბევრი საინტერესო და გემრიელი კერძი გავსინჯე და თითოეულ მათგანს ვინიშნავდი, სახლში დაბრუნებისას რომ მომემზადებინა და თქვენთვის გამეზიარებინა. მსგავსი კრეპებიც სწორედ იქ გავსინჯე, ძალიან მომეწონა და დაბრუნებისას პირველი სწორედ ეს მოვამზადე. არის ძალიან მარტივი და სწრაფი, შეგიძლიათ ბლინები მაცივარში მთელი კვირა შეინახოთ, დილით გაუკეთოთ შიგთავსი და გემრიელი საუზმეც რამდენიმე წუთში მზადაა. იმდენად გემრიელია მეეჭვება ვინმემ მის მირთმევაზე უარი გითხრათ.

  • 30 წთ.
  • პორცია 30
  • მარტივი

ინგრედიენტები

  • კრეპებისთვის:

  • შიგთავსისთვის:

მომზადება

გაზიარება

ინგრედიენტების ჩამონათვალში შიგთავსის მასალებს რაოდენობები არ  მივუწერე, არც განმისაზღვრავს, ეს თქვენს გემოვნებაზეა დამოკიდებული რას რამდენს გამოიყენებთ.

  • კრეპების მოსამზადებლად ყველა ინგრედიეტი მოათავსეთ ბლენდერში და აქციეთ ერთიან მასად, თუ ბლენდერი არ გაქვთ, ჯამში მიქსერით ათქვიფეთ.
  • მე გამოვაცხვე კრეპების სპეციალური ელექტრო ტაფით, რომელიც უზომოდ მოსახერხებელია და ძალიან ბევრ დროს გიზოგავთ კრეპებისა და ბლინების მომზადების დროს. თუ ბლინების ტაფაზე გამოაცხობთ, ისევე მოამზადეთ, როგორც ჩვეულებრივი თხელი ბლინები (დაასხით ტაფაზე 1-2 ს.კ. ცომი, სწრაფადვე გაანაწილეთ მის მთელ ზედაპირზე და ზედმეტი კვლავ ჯამში ჩააბრუნეთ, გვერდები რომ წამოიწევა, მზადაა, მხოლოდ ერთი მხრიდან გამოაცხეთ).
  • გამომცხვარ კრეპებს ცენტრში წაუსვით მდნარი ყველი, დააწყვეთ ქათმის ხორცის ნაჭრები (შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც შემწვარი, ასევე მოხარშული ქათამი), მოაყარეთ სიმინდის მარცვლები, პომიდვრის თხელი ნაჭრები და  ჟულიენებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, დაადეთ ყველის ფირფიტა, ბოლოს ჯერ ზედა და ქვედა კიდეები გადაკეცეთ ცენტრისკენ, შემდეგ კი გვერდით არსებული კიდეები.
  • კრეპები შებრაწეთ ტაფაზე, თითოეულ მხარეს 1–2 წთ.

უგემრიელესი, ნოყიერი კრეპები  მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

წინა
ჟოლოს გაყინული ჩიზქეიქი
შემდეგი
ქათმის სალათი ლურჯი ყველისა და ტარხუნის სოუსით
წინა
ჟოლოს გაყინული ჩიზქეიქი
შემდეგი
ქათმის სალათი ლურჯი ყველისა და ტარხუნის სოუსით
error: საავტორო უფლებები დაცულია!!