0 0
კრაბის სალათი (ვარიანტი #2)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 1/4 ჩ.ჭ. ბრინჯი
2 1/4 ჩ.ჭ. წყალი
1 ჩ.კ. მარილი
200 გ. კრაბის ჩხირები
300 გ. სიმინდის მარცვლები
2 ც. კიტრი
4 ც. საშუალო ზომის ბოლოკი
1/2 კონა მწვანე ხახვი
1/2 კონა კამა
სოუსისთვის
100 მლ. მაიონეზი
1/2 ს.კ. დიჟონის მდოგვი
3 ს.კ. ლიმონის წვენი
3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
გემოვნებით პილპილი
გემოვნებით წითელი წიწაკა

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

კრაბის სალათი (ვარიანტი #2)

  • 40 წთ.
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

  • სოუსისთვის

Directions

Share
  1. პირველ რიგში მოხარშეთ ბრინჯი. წყალი აადუღეთ, დაუმატეთ მარილი, და ბრინჯი, კარგად მოურიეთ და დაუწიეთ ცეცხლს, ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, დაახლოებით 15–17 წთ. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და თავდახურულ ქვაბში გააჩერეთ 5 წთ. გადაიტანეთ სხვა ჭურჭელში და ჩანგლის საშუალებით დაანაწევრებთ. ასეთი ტექნიკით მიიღებთ ფანტია ბრინჯს.
  2. სოუსის ყველა ინგრედიენტი მოათავსეთ ჯამში და აქციეთ ერთიან მასად.
  3. კრაბის ჩხირები, კიტრი და ბოლოკი კუბებად, მწვანილი კი წვრილად დაჭერით.
  4. გაციებულ ბრინჯს დაუმატეთ დაჭრილი ინგრედიენტები და სიმინდის მარცვლები, მოასხით სოუსი და კარგად აურიეთ.
  5. სალათი რამდენიმე საათით შედგით მაცივარში, რადგან კარგად გაცივდეს და გემოები ერთმანეთს შეერიოს.

მარტივი და გემრიელი კრაბის სალათი მზადაა, გემრილად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
ყაბაყი საქონლის ფარშით, სოკოთი და ყველით
next
თევზის კატლეტები კიტრისა და პიტნის სალათით
previous
ყაბაყი საქონლის ფარშით, სოკოთი და ყველით
next
თევზის კატლეტები კიტრისა და პიტნის სალათით