0 0
კიტრისა და პიტნის გასპაჩო

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 ც. კიტრი
1 კონა პიტნა
1/2 მწვანე ბულგარული წიწაკა
1/2 თავი ხახვი
1 კბილი ნიორი
3 ს.კ. მაწონი
150 მლ (ან გემოვნებით) წყალი
2 ს.კ. ძმარი
4 ს.კ. ზეთი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი

კიტრისა და პიტნის გასპაჩო

დღეს ისეთი რეცეპტი მოგიტანეთ ზაფხულს რომ ყველანაირად უხდება- მარტივია, უსწრაფესი მოსამზადებელია, ცივია, მსუბუქია, არომატულია და ამ ყველაფერთან ერთად ძალიან გემრიელიცაა. გასპაჩოს სხვა ვარიანტიც ნახვაც შეგიძლიათ ბლოგზე, ის პომიდვრისგან მზადდება.

  • 15 წთ.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. კიტრი გათალეთ დაჭერით და მოათავსეთ ბლენდერში, დაუმატეთ ყველა ინგრედიენტი გარდა წყლის, მარილისა და პილპილისა. დააბლენდერეთ და აქციეთ ერთგვაროვან მასად.
  2. შემდეგ დაუმატეთ ადუღებული და გაციებული წყალი, იმდენი, რომ სასურველი კონსისტენცია მიიღოთ.
  3. დაუმატეთ მარილი და პილპილი. კარგად აურიეთ და შედგით მაცივარში მინიმუმ 3 საათი, რათა კარგად გაცივდეს და გემოები ერთმანეთს გაუჯდეს.

ძალიან არომატული და გემრიელი გასპაჩო მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

previous
ყაბაყის ნავები საქონლის ფარშითა და ყველით
next
ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე
previous
ყაბაყის ნავები საქონლის ფარშითა და ყველით
next
ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე