0 0
კიტრისა და პიტნის გასპაჩო

გააზიარე:

ასევე შეგიძლია დააკოპირო ლინკი გაზიარებისათვის

ინგრედიენტები

შეცვალე პორცია:
1,5 ც. კიტრი
1 კონა პიტნა
1/2 მწვანე ბულგარული წიწაკა
1/2 თავი ხახვი
1 კბილი ნიორი
3 ს.კ. მაწონი
150 მლ (ან გემოვნებით) წყალი
2 ს.კ. ძმარი
4 ს.კ. ზეთი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი

კიტრისა და პიტნის გასპაჩო

დღეს ისეთი რეცეპტი მოგიტანეთ ზაფხულს რომ ყველანაირად უხდება- მარტივია, უსწრაფესი მოსამზადებელია, ცივია, მსუბუქია, არომატულია და ამ ყველაფერთან ერთად ძალიან გემრიელიცაა. გასპაჩოს სხვა ვარიანტიც ნახვაც შეგიძლიათ ბლოგზე, ის პომიდვრისგან მზადდება.

  • 15 წთ.
  • პორცია 3
  • მარტივი

ინგრედიენტები

მომზადება

გაზიარება
  1. კიტრი გათალეთ დაჭერით და მოათავსეთ ბლენდერში, დაუმატეთ ყველა ინგრედიენტი გარდა წყლის, მარილისა და პილპილისა. დააბლენდერეთ და აქციეთ ერთგვაროვან მასად.
  2. შემდეგ დაუმატეთ ადუღებული და გაციებული წყალი, იმდენი, რომ სასურველი კონსისტენცია მიიღოთ.
  3. დაუმატეთ მარილი და პილპილი. კარგად აურიეთ და შედგით მაცივარში მინიმუმ 3 საათი, რათა კარგად გაცივდეს და გემოები ერთმანეთს გაუჯდეს.

ძალიან არომატული და გემრიელი გასპაჩო მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

წინა
ყაბაყის ნავები საქონლის ფარშითა და ყველით
შემდეგი
ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე
წინა
ყაბაყის ნავები საქონლის ფარშითა და ყველით
შემდეგი
ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე