0 0
კალმახი კარტოფილითა და ქინძისა და ნივრის სოუსით

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 ც. საშუალო ზომის კალმახი
1 კგ. კარტოფილი
1 კონა ქინძი
3 კბილი ნიორი
70 მლ. (ექსტრა ვირჯინ) ზეითუნის ზეთი
ნახევარი ლიმონის წვენი
30-50 მლ. წყალი
გემოვნებით პილპილი
გემოვნებით მარილი
3 ს.კ. მზესუმზირის ან ზეითუნის ზეთი

კალმახი კარტოფილითა და ქინძისა და ნივრის სოუსით

მეგობრებო, ძალიან კარგი რეცეპტი მოგიტანეთ. განსაკუთრებული ამ რეცეპტში სოუსია, რომელიც ძალიან არომატულია, ჯანსაღი და საოცრად უხდება თევზს. თევზი რომც არ გამოაცხოთ და უბრალოდ შეწვათ, გირჩევთ ეს სოუსი მოუმზადოთ, ძალიან მოგეწონებათ.

  • 1 სთ.
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. კარტოფილი კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ, თუმცა ბოლომდე არა. დაჭერით დიდ კუბებად.
  2. საცხობ ფორმაში დააფინეთ ფოლგა, წაუსვით ზეთი და მასზე გაანაწილეთ დაჭრილი კარტოფილი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ხელით აურიეთ.
  3. კალმახს შიგნიდან და გარედან მოაყარეთ მარილი, პილპილი და დაადეთ კარტოფილს. ცოტა ზეთიც მოასხით და შედგით 240 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 15-20 წუთი.
  4. სოუსის მოსამზადებლად დააბლენდერეთ ქინძი, ნიორი, 70 მლ. ზეითუნის ზეთი, წყალი და ლიმონის წვენი, შემდეგ დაუმატეთ მარილი და პილპილი თქვენი გემოვნებით და სოუსიც მზადაა.

პ.ს. მე ლიმონიანი პილპილი გამოვიყენე.

ძალიან ჯანსაღი და გემრიელი კერძი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

previous
ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე
next
შავი მოცხარისა და ჟოლოს სამარხვო კექსი
previous
ყვითელი ბარდისა და ბოსტნეულის პიურე
next
შავი მოცხარისა და ჟოლოს სამარხვო კექსი