Ingredients
-
2 ც. სტაფილო
-
1 საშუალო ხახვი
-
3 კბილი ნიორი
-
100 გ. ისპანახი
-
1 საშუალო ყაბაყი
-
1/2-2/3 ჩ.ჭ მაკარონი
-
5 ჩ.ჭ. წყალი
-
400 გ. კანგაცლილი პომიდორი
-
1,5 ს.კ. ტომატპასტა
-
1/2 კონა ოხრახუში
-
გემოვნებით მარილი
-
გემოვნებით პილპილი
-
2-3 ს.კ. ზეთი
-
2/3 ჩ.ჭ. ლობიო
-
12 ს.კ. ბაზილიკი (სუნელი)
-
1/2 ჩ.კ. ორეგანო
Directions
ლობიო, გირჩევთ, წინასწარ მთელი ღამით დაალბოთ, რათა მალე მოიხარშოს. მოხარშეთ ჩვეულებრივ, ადუღების შემდეგ პირველი პირი წყალი გამოუცვალეთ და მოხარშეთ ისე, რომ ფორმა შეინარჩუნოს, ანუ ძალიან ნუ გადახარშავთ, რადგან შემდეგ სუპშიც უნდა იდუღოს.
- ხახვი და ნიორი წვრილად, ყაბაყი მოზრდილ კუბიკებად, სტაფილო კი რგოლებად დაჭერით.
- ქვაბი გააცხელეთ, ჩაასხით ზეთი, დაუმატეთ დაჭრილი ბოსტნეული და შუშეთ 8-10 წუთი.
- შემდეგ დაუმატეთ დაბლენდერებული კანგაცლილი პომიდორი, ტომატპასტა, მოხარშული ლობიო, წყალი, ორეგანო, ბაზილიკი, მარილი და პილპილი. კარგად ამოურიეთ და აადუღეთ. როცა ადუღდება, გაზს დაუწიეთ და ადუღეთ 10-15 წუთი.
- შემდეგ დაუმატეთ მაკარონი და როცა მაკარონი მოიხარშება, დაჭრილი ისპანახი და წვრილად დაჭრილი ოხრახუში. ნახევარი წუთით წამოადუღეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.
უგემრიელესი სუპი მინესტრონე მზადაა, გემრიელად მიირთვით!