• Home
  • სადილი
  • იტალიური სუპი მინესტრონე (სამარხვო)
3 0
იტალიური სუპი მინესტრონე (სამარხვო)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 ც. სტაფილო
1 საშუალო ხახვი
3 კბილი ნიორი
100 გ. ისპანახი
1 საშუალო ყაბაყი
1/2-2/3 ჩ.ჭ მაკარონი
5 ჩ.ჭ. წყალი
400 გ. კანგაცლილი პომიდორი
1,5 ს.კ. ტომატპასტა
1/2 კონა ოხრახუში
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით პილპილი
2-3 ს.კ. ზეთი
2/3 ჩ.ჭ. ლობიო
12 ს.კ. ბაზილიკი (სუნელი)
1/2 ჩ.კ. ორეგანო

Nutritional information

184 კკალ.
კალორია
8,7 გ.
ცხიმები
0 მგ.
ქოლეს- ტეროლი
23,3 გ.
ნახშირ- წყლები
5,7 გ.
ცილები
1002 მგ.
სოდიუმი
581 მგ.
კალიუმი
72 მგ.
კალციუმი
3 მგ.
რკინა

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

იტალიური სუპი მინესტრონე (სამარხვო)

Cuisine:

    დღეს უგემრიელესი სუპის რეცეპტი უნდა გაგიზიაროთ. ისეთია, ვინც კი გასინჯავს, მაშინვე რეცეპტს რომ გთხოვთ. მინესტრონე გახლავთ იტალიური სქელი სუპი, რომელიც სხვადასხვა სეზონური ბოსტნეულისგან მზადდება და ემატება მაკარონი, ბრინჯი ან ორივე ერთად. დღევანდელ ვარიანტს მხოლოდ მაკარონი აქვს დამატებული და ნამდვილად უგემრიელესია, თან საკმაოდ ჯანსაღია. მოკლედ გირჩევთ, რომ მოამზადოთ.

    • 1 სთ.
    • Serves 5
    • Easy

    Ingredients

    Directions

    Share

    ლობიო, გირჩევთ, წინასწარ მთელი ღამით დაალბოთ, რათა მალე მოიხარშოს. მოხარშეთ ჩვეულებრივ, ადუღების შემდეგ პირველი პირი წყალი გამოუცვალეთ და მოხარშეთ ისე, რომ ფორმა შეინარჩუნოს, ანუ ძალიან ნუ გადახარშავთ, რადგან შემდეგ სუპშიც უნდა იდუღოს.

    1. ხახვი და ნიორი წვრილად, ყაბაყი მოზრდილ კუბიკებად, სტაფილო კი რგოლებად დაჭერით.
    2. ქვაბი გააცხელეთ, ჩაასხით ზეთი, დაუმატეთ დაჭრილი ბოსტნეული და შუშეთ 8-10 წუთი.
    3. შემდეგ დაუმატეთ დაბლენდერებული კანგაცლილი პომიდორი, ტომატპასტა, მოხარშული ლობიო, წყალი, ორეგანო, ბაზილიკი, მარილი და პილპილი. კარგად ამოურიეთ და აადუღეთ. როცა ადუღდება, გაზს დაუწიეთ და ადუღეთ 10-15 წუთი.
    4. შემდეგ დაუმატეთ მაკარონი და როცა მაკარონი მოიხარშება, დაჭრილი ისპანახი და წვრილად დაჭრილი ოხრახუში. ნახევარი წუთით წამოადუღეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.

    უგემრიელესი სუპი მინესტრონე მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

    მედეა ჩუბინიძე

    ბლოგის ავტორი.

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    წითელი ოსპის ტიკა მასალა (სამარხვო)
    next
    უგემრიელესი სალათი “ცეზარი”
    previous
    წითელი ოსპის ტიკა მასალა (სამარხვო)
    next
    უგემრიელესი სალათი “ცეზარი”

    Add Your Comment