• Home
  • მარტივი
  • გამომცხვარი ქათმის ბარკლები დიჟონის მდოგვითა და ლიმონით
0 0
გამომცხვარი ქათმის ბარკლები დიჟონის მდოგვითა და ლიმონით

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 კგ. ქათმის ბარკლები
1/4 ჩ.ჭ. ზეთი
4 კბილი ნიორი
1/3 კონა ოხრახუში
3 ს.კ. ლიმონის წვენი
2 ს.კ. დიჟონის მდოგვი
1 ს.კ. მარილი
1/2 ჩ.კ. პილპილი

Nutritional information

249 კკალ.
კალორია
11,9 გ.
ცხიმები
101 მგ.
ქოლეს- ტეროლი
0,5 გ.
ნახშირ- წყლები
33 გ.
ცილები
559 მგ.
სოდიუმი
291 მგ.
კალიუმი
22 მგ.
კალციუმი
1 მგ.
რკინა

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

გამომცხვარი ქათმის ბარკლები დიჟონის მდოგვითა და ლიმონით

ალბათ ჩემი ბლოგის ერთგულმა მკითხველმა იცის, რომ არც თევზის და არც ხორცის უბრალოდ შეწვა არ მიყვარს და ყოველთვის რაიმე განსხვავებულ და გემრიელ მარინადს ვეძებ, რათა უფრო გავამრავალფეროვნო გემო, ხორცი გავხადო უფრო ნოტიო და არომატული. დღესაც სწორედ წინასწარ დამარინადებული და შემდეგ გამომცხვარი ქათმის ბარკლების რეცეპტი უნდა გაგიზიაროთ. თუ მოამზადებთ, დარწმუნებული ვარ უბრალოდ შეწვას ასე მომზადებით ჩაანაცვლებთ. გჭირდებათ ძალიან ცოტა დრო, იმ პერიოდის გამოკლებით, რაც დამარინადებისთვისაა საჭირო.

  • 4 სთ
  • Serves 16
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. ქათმის ბარკალი და ბარკლის ძირი განაცალკევეთ, ბარკლის ძირიც გაჭერით 2 ან 3 ნაწილად.
  2. თასში ერთმანეთს შეურიეთ ზეთი, დიჟონის მდოგვი, ლიმონის წვენი, წვრილად დაჭრილი ნიორი და ოხრახუში, მარილი, პილპილი და კარგად აურიეთ. ეს მასა მოასხით ქათმის ბარკლის ნაჭრებს, ხელით ამოურიეთ ისე, რომ მარინადი ყველა ნაჭერზე თანაბრად განაწილდეს.
  3. გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და გააჩერეთ მინიმუმ 3 საათი.
  4. საცხობ ფორმაზე წაუსვით ცოტა ზეთი, გადაიტანეთ ქათმის ნაჭრები და შედგით 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში. აცხვეთ 25 წუთი, შემდეგ ამოაბრუნეთ და კიდევ 25 წუთი აცხვეთ.

გამომცხვარი ბარკლები დიჟონის მდოგვითა და ლიმონით მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
ქათმის ღვეზელი
next
ბრუსკეტა ქამა სოკოთი და ბალზამიკოს ძმრით
previous
ქათმის ღვეზელი
next
ბრუსკეტა ქამა სოკოთი და ბალზამიკოს ძმრით

Add Your Comment