0 0
გამომცხვარი კარტოფილი ჩედარით

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
15 პატარა ზომის კარტოფილი
100 გ. კარაქი
180 გ. ჩედარი
გემოვნებით მარილი
გემოვნებით ორეგანო

Nutritional information

9,6 გ.
ცხიმები
27 მგ.
ქოლეს- ტეროლი
30 გ.
ნახშირ- წყლები
6,5 გ.
ცილები
278 მგ.
სოდიუმი
732 მგ.
კალიუმი
112 მგ.
კალციუმი
2 მგ.
რკინა
5 მკგ.
D ვიტამინი
228 კკალ.
კალორია

გამომცხვარი კარტოფილი ჩედარით

დღეს ძალიან მარტივი რეცეპტი უნდა გაგიზიაროთ, წვეულების მენიუსთვის არაჩვეულებრივია. ჩედარის ყველის შეცვლა შეგიძლიათ, თუმცა ის განსაკუთრებულად გემრიელს ხდის კარტოფილს. გირჩევთ პატარა ზომის კარტოფილები გამოიყენოთ, რადგან უფრო მარტივი იქნება მისი მირთმევა.

  • 50 წთ.
  • Serves 15
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

ამ რეცეპტში შეგიძლიათ თქვენი გემოვნებით დაუმატოთ სხვადასხვა სანელებელი, ბეკონი, მწვანე ხახვი ან რაც გენებოთ.

 

  1. კარტოფილი ძალიან კარგად გარეცხეთ, გამოიყენეთ ხორკ-
    ლიან ზედაპირიანი ღრუბელი, რათა კანი კარგად გასუფთავდეს.
  2. გარეცხილი კარტოფილი გააშრეთ და დასერეთ, ისე, რომ ძირი არ გაჭრათ.
  3. მოაყარეთ მარილი, ორეგანო და 3-4 ადგილას ჩაუდეთ თხლად დაჭრილი ჩედარი და კარაქი. ჩედარის ნაჭრები თავზე დასადებადაც შეინახეთ,
  4. საცხობ ფორმაზე დააფინეთ ფოლგა, წაუსვით ზეთი და დაალაგეთ კარტოფილები. ზემოდან გადააფარეთ ასევე ფოლგა და შედგით 240 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში, 30 წუთის გასვლის შემდეგ ფოლგა მოხსენით, კარტოფილებს დაალაგეთ დარჩენილი ჩედარის ნაჭრები და კვლავ აცხვეთ იქამდე სანამ კარტოფილი არ მომზადდება.

მარტივი და გემრიელი კერძი წვეულებისთვის მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

previous
სპაგეტი ბოლონეზე
next
შოკოლადის ტორტი ფორთოხლით
previous
სპაგეტი ბოლონეზე
next
შოკოლადის ტორტი ფორთოხლით