• Home
  • დესერტები
  • გამომცხვარი ვაშლი & კომში უგემრიელესი შიგთავსით
0 0
გამომცხვარი ვაშლი & კომში უგემრიელესი შიგთავსით

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 ც. ვაშლი
2 ც. კომში
1/2 ჩ.ჭ. წყალი
შიგთავსისთვის:
1/2 ჩ.ჭ. შვრია
2 ს.კ. გოგრის თესლი
2 ს.კ. ყავისფერი შაქარი
2 ს.კ. ქიშმიში
1/2 ჩ.კ. დარიჩინი
2 გ. ვანილინი
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
მწიკვი მარილი

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

გამომცხვარი ვაშლი & კომში უგემრიელესი შიგთავსით

გამომცხვარი ვაშლი ყოველთვის ბავშვობას მახსენებს, ღუმელში ვაცხობდით ხოლმე და საოცარი არომატი ჰქონდა, არაფრის დამატება არ სჭირდებოდა, უგემრიელესი გამოდიოდა. ახლა გადავწყვიტე საცხობ ღუმელში გამომეცხო და შვრიისგან და სხვა გემრიელი დანამატებისგან შიგთავსი გამეკეთებინა, საოცრება გამოვიდა. მთელი სახლი ხომ ზღაპრული სურნელით აავსო და გემომ კი მოლოდინს გადააჭარბა.

  • 40 წთ.
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

  • შიგთავსისთვის:

Directions

Share

შიგთავსის შემადგენლობაში შეზღუდულები არ ხართ, შეგიძლიათ დაამატოთ თხილეული, სხვადასხვა ჩირი და ყველა ის კომპონენტი რაც გიყვართ და მომზადების მომენტისთვის მოგეპოვებათ სახლში.

  • ვაშლებს ძალიან თხლად მოაჭერით თავი, კოვზის ან დანის დახმარებით ამოაცალეთ გულის დაახლოებით მესამედი, ისე რომ ვაშლის რბილობისაგან ერთგვარი თასი მიიღოთ. კომში გაჭერით სიგრძეზე და მასშიც შექმენით “თასი”.
  • შიგთავსის ყველა ინგრედიენტი მოათავსეთ ერთ ჯამში და კარგად აურიეთ.
  • ამ შიგთავსით ამოავსეთ ვაშლისა და კომშის  “თასები”.
  • ვაშლი და კომში გადაიტანეთ გამოსაცხობ ღრმა ფორმაში, ჩაასხით წყალი ხილის გვერდით. შედგით 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 30-40 წთ. ცხობის დრო დამოკიდებულია როგორც ვაშლის სახეობაზე ასევე თქვენს ღუმელზე. კომშს უფრო დიდი დრო დასჭირდება.

უგემრიელესი და საოცარი არომატის მქონე დესერტი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
ბულგური გამომცხვარი ბოსტნეულით
next
სპანაკოპიტა – ისპანახისა და ფეტას ბერძნული ღვეზელი
previous
ბულგური გამომცხვარი ბოსტნეულით
next
სპანაკოპიტა – ისპანახისა და ფეტას ბერძნული ღვეზელი