ხახვი და ნიორი წვრილად, ყაბაყი და ავოკადო კუბებად დაჭერით. ქვაბში ჩაასხით ზეთი, დაუმატეთ ხახვი და ნიორი და მოშუშეთ 5 წთ. შემდეგ კი დაუმატეთ ყაბაყი და განაგრძეთ შუშვა 10 წთ. დაუმატეთ...
გუაკამოლეს მოსამზადებლად აუცილებელია რომ ავოკადო იყოს მწიფე, წინააღმდეგ შემთხვევაში მას ვერ ჩაჭყლიტავთ და არ გამოვა გუაკამოლე. მწიფე ავოკადო ოდნავ რბილი მაინც უნდა იყოს, შეარჩიეთ წაგრძელებული ფორმის ავოკადო, სისქე რომ თითქმის...