ფორმა: 22 სმ დიამეტრის. მე გამოვიყენე 9 %-იანი ხაჭო და 20 %-იანი არაჟანი, შეგიძლიათ ნაკლები პროცენტობისაც გამოიყენოთ, თუმცა რაც უფრო მაღალპროცენტიან იყენებთ, მით უფრო გემრიელი გამოდის. განაში მე მოვამზადე 35...
ქათმის ბარკლები 2-3 ნაწილად დაჭერით, მოაყარეთ დაახლოებით 25 გრამი მარილი, ხელით კარგად შეაზილეთ. გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და შედგით მაცივარში 3 საათით. ამ დროის გასვლის შემდეგ გამოიღეთ, გაავლეთ წყალი და კარგად...
საცხობი ფორმა: 30-32 სმ დიამეტრის. მე გამოვიყენე ტარტის ფორმა. ბისკვიტის მოსამზადებლად კვერცხის გულებისგან და შაქრისგან გააკეთეთ გოგლიმოგლი, დაუმატეთ დარბილებული მარგარინი რამდენიმე ეტაპად, კარგად ათქვიფეთ, აქციეთ ერთიან მასად. შემდეგ დაუმატეთ ვანილი,...
ბურგერის პურების მომზადების პირველ ეტაპზე თბილი რძე და წყალი მოათავსეთ თასში, დაუმატეთ შაქარი და საფუარი, მოურიეთ და აქციეთ ერთგვაროვან მასად, გადააფარეთ ჩაის ტილო და დადგით თბილ ადგილას ასაფუებლად, დაახლოებით 15...
ლიმონჩელოს მომზადება სამი უმარტივესი ეტაპისგან შედგება: ლიმონი გათალეთ ისე, რომ მხოლოდ ფერადი ნაწილი მიიღოთ და თეთრი ნაწილი არ შეგყვეთ. ლიმონის კანი მოათავსეთ ქილაში, დაასხით არაყი, მოურიეთ, დააფარეთ თავსახური (მჭიდროდ რომ...
თუ არ გაქვთ ყავისფერი შაქარი, ჩაანაცვლეთ თეთრი შაქრით. შეეცადეთ აარჩიოთ შვრია მსხვილი ფანტელებით. დარიჩინის რაოდენობა თქვენი გემოვნებით განსაზღვრეთ. შვრია, ფქვილი, სოდა, მარილი და დარიჩინი მოვათავსოთ დიდ თასში, კარგად ავურიოთ და...
კარტოფილი სახეხით კარგად გარეცხეთ რათა ზედმეტი მტვერი და ჭუჭყი მოაშოროთ. გაამშრალეთ და ჩანგლით ყველა მხრიდან რამდენიმეგან დაჩხვლიტეთ. მოაყარეთ მარილი და პილპილი, მოასხით 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი და ხელით კარგად გადაანაწილეთ...
საცხობი ფორმა: 30 სმ დიამეტრის. ამ რეცეპტით გამოდის 3 ც 30 სმ. დიამეტრის პიცა. ცომის მოსამზადებლად, ცხელ წყალში გახსენით საფუარი, გადააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და გააჩერეთ 15 წთ ასაფუებლად. ფქვილი ჩაცერით...
ფორმა: საცხობი ღუმლის დიდი ფორმა. ცომის მოსამზადებლად ფქვილი ჩაცერით ჯამში, დაუმატეთ მწიკვი მარილი და კუბებად დაჭრილი დარბილებული კარაქი, ხელით ააფხვიერეთ, უნდა მიიღოთ ქვიშისებრი მასა. მაწონში გახსენით სოდა და დაუმატეთ ფქვილს,...
ფორმა: 23X23 სმ. გაადნეთ კარაქი (გადმოდგით ცეცხლიდან), დაუმატეთ შაქარი და ხელის სათქვეფით ოდნავ ათქვიფეთ. დაუმატეთ კვერცხი და ვანილინი, კვლავ ათქვიფეთ დაახლოებით 1 წთ. შემდეგ დაუმატეთ 120 გ. გამდნარი შოკოლადი...