ფორმა: 20 სმ. დიამეტრის 200 გ. კვერცხის ცილა არის დაახლოებით 5 დიდი კვერცხის ცილა. ცილა უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის. არ გეგონოთ რომ კრემში შემეშალა და კვერცხის გული უნდა დამეწერა, მთლიანი...
დარფქული სუნელების გამოყენების შემთხვევაში, გამოიყენეთ 1,5 ჩ.კ. ილი, 1,5 ჩ.კ. მუსკატის კაკალი, 2/3 ან 1 ჩ.კ. დარიჩინი, 2/3 ან 1 ჩ.კ. მიხაკი. უმჯობესია სანელებლებს თუ რამდენიმე დღით ადრე დაალბობთ. დასაფქვავებს...
პირველ რიგში მოამზადეთ კრემი, ამისათვის ქვაბში ჩაასხით რძე და დადგით საშუალო ცეცხლზე გასაცხელებლად. ამასობაში ცალკე ჯამში მოათავსეთ შაქარი და სიმინდის სახამებელი (თუ არ გაქვთ, შეცვალეთ ფქვილით), აურიეთ, დაუმატეთ კვერცხის გულები...
მაკარონი ადუღებულ მალირიან წყალში მოხარშეთ, შემდეგ გაავლეთ ცივი წყალი და მოათავსეთ ჯამში. ქათმის ფილეც მოხარშეთ და გააგრილეთ. სოუსის ყველა ინგრედიენტი შეურიეთ ერთმანეთს და მოასხით მაკარონს, კარგად აურიეთ. (მე ვაშლის ძმარი...
წაიკითხეთ შესავალი სავოიარდის ჩხირების დალბობასთან დაკავშირებით. კრემის მოსამზადებლად ქვაბში მოათავსეთ შაქარი, სახამებელი, კაკაო და დარიჩინი. კარგად აურიეთ და შემდეგ ნელ-ნელა შეურიეთ რძე ხელის სათქვეფის დახმარებით. დადგით საშუალოდ დაბალ ცეცხლზე და...
ფორმა: 28 სმ. დიამეტრის ბისკვიტის მოსამზადებლად კვერცხის ცილა, რძე და ვანილი ერთად გათქვიფეთ. ოდნავ უნდა შეურიოთ უბრალოდ, ბეზეს ამოყვანა არაა საჭირო. ცალკე ჯამში ჩაცერით ფქვილი, დაუმატეთ გამაფხვიერებელი, შაქარი და მარილი,...
ფორმა: 26-28 სმ. დიამეტრის ცომის მოსამზადებლად თასში ჩაცერით ფქვილი, დაუმატეთ 1 ს.კ. შაქარი და 1 ჩ.კ. მარილი,აურიეთ. შემდეგ ჩაახეხეთ ცივი კარაქი ან მარგარინი. პერიოდულად ფქვილში ამოვლეთ კარაქი/მარგარინი რათა მარტივად ჩაახეხოთ....
ფორმა: 25-26 სმ. დიამეტრის ბისკვიტის ინგრედიენტები უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის. კარაქი და შოკოლადის კარაქიც უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის. ბისკვიტის მოსამზადებლად კვერცხის გული და ცილა გააცალკევეთ. გულს დაასხით ზეთი და ლიმონის...
ტაფა გააცხელეთ, დაასხით ზეთი, მოშუშეთ ორივე ფარში, დაუმატეთ მარილი და პილპილი. როცა ხორცი გაყავისფერდება, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და სტაფილო, კარგად აურიეთ და შუშეთ 3 წუთი. შემდეგ დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი...
ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის. მე სოფლის რძის ნაღები გამოვიყენე, რომელიც ძალიან მარტივად შეგიძლიათ მოხადოთ ნატურალურ რძეს – რძე აადუღეთ, მაცივარში გააჩერეთ რამდენიმე საათი, ამ დროს მოიგდებს ნაღებს და...