ლავაში ქათმითა და ყველით

ეს უგემრიელესი კერძი კესადიასა და ფახიტასის მოტივებზეა მომზადებული. გადმოქართულებული ვარიანტი შეიძლება ვუწოდოთ :დ გირჩევთ სცადოთ, უმარტივესია და უგემრიელესი.
ლავაში ქათმითა და ყველით
Difficulty: მარტივიულუფა
4
პერსონისთვისმომზადების დრო
40
minutesინგრედიენტები
500 გ. ქათმის ფილე
100 გ. სულგუნი
1 ც. წითელი ბულგარული წიწაკა
1 ც. მწვანე ბულგარული წიწაკა
1 ც. პატარა ხახვი
4 ც. მრგვალად ამოჭრილი სომხური ლავაში ან ტორტია
1 ჩ.კ. პაპრიკა
1 ჩ.კ. ორეგანო
1 ჩ.კ. ნივრის ფხვნილი
1/2 ჩ.კ. ძირა
1/5 ჩ.კ. წითელი წიწაკა
მარილი & პილპილი გემოვნებით
1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
მომზადების ინსტრუქცია
- ქათმის ფილე დაჭერით 2 სმ სისქის ნაჭრებად, მოაყარეთ სანელებლები, მარილი & პილპილი. კარგად ამოურიეთ რომ ყველაფერი თანაბრად გადანაწილდეს ფილეს ნაჭრებზე.
- გაცხელებულ ტაფაზე დაასხით ზეთი, ფილეს ნაჭრები შეწვით საშუალო ცეცხლზე ყველა მხრიდან, თითოეულ მხარეს დასჭრიდება 3-4 წთ.
- ლავაშის ნახევარზე დაალაფეთ შემწვარი ფილეს ნაჭრები, ზემოდან მოაწყვეთ ჟულიენებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკები, ალყა-ალყად დაჭრილი ხახვი და მოაყარეთ გახეხილი სულგუნი (ნებისმიერი სასურველი ყველის გამოყენება შეგიძლიათ).
- შედგით 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 10 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!