• ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • ვიდეო რეცეპტები
  • კატეგორიები
    • დესერტები
      • ნამცხვრები
      • ცხობის გარეშე
      • ორცხობილები
      • ტორტები
    • სამარხვო
    • სადილი
      • სალათები
      • ხორცის კერძები
      • წვნიანი
      • თევზის კერძები
    • სხვადასხვა
      • საწებელები ჯემები და სხვა
      • მარტივი
      • ყველით მომზადებული
      • წვეულების მენიუ
      • წასახემსებელი
      • ჯულია ჩაილდის რეცეპტები
    • სადღესასწაულო
    • საზაფხულო
      • ნაყინი
    • საუზმეული
    • სასმელები
    • საინტერესო
      • კვება და ჯანმრთელობა
      • ეთნოკულინარია
    • ცომეული
      • პური
  • რჩევები
  • ბლოგის შესახებ
  • მთავარი
  • სადილი
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით

ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით

გამოქვეყნდა იან 14, 2021
ავტორი მედეა ჩუბინიძე
კატეგორიები:
  • სადილი
გადადი რეცეპტზედაბეჭდე რეცეპტი

ეს კერძი ჩემთვის ძალიან ბევრ განსაკუთრებულ მოგონებასთან ასოცირდება და ამის გამო კიდევ უფრო მეტად მიყვარს. ძალიან დიდი ხანი მინდოდა სახლში მომზადება და როგორც იქნა ვცადე. მართლა ძალიან მარტივად კეთდება. ხარშვის დროის ნახევარი რომ გავა სახლში ისეთ სურნელს დაატრიალებს, წუთების დათვლას დაიწყებთ მომზადების დასრულებამდე 😀 (არ ვაზვიადებ :D).

ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
Pin
დაბეჭდვა

ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით

ავტორი მედეა ჩუბინიძეკატეგორია: სადილისამზარეულო: ბერძნული, თურქული, სომხური
ულუფა

4

პერსონისთვის
მომზადების დრო

1

საათი 

30

წუთი

ინგრედიენტები

  • 25-30 ც. ვაზის ფოთოლი

  • 500 გ. საქონლის ფარში

  • 1 თავი ხახვი

  • 5 ს.კ. ბრინჯი

  • 1 ს.კ. ძირა

  • 1 პატარა კონა ქინძი

  • 10 ც. პიტნის დიდი ფოთოლი

  • მარილი, პილპილი & დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით

  • 2 ჩ.ჭ. წყალი

  • ნახევარი ლიმონის წვენი

  • 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

  • 15 გ. კარაქი

  • სოუსისთვის
  • 400 მლ. გაწურული მაწონი

  • 1/4 კონა პიტნის ფოთლები

  • 2 კბილი ნიორი

  • 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

  • მარილი გემოვნებით

  • 1 ჩ.კ. შაქარი

  • 1 ს.კ. ლიმონის წვენი

მომზადების ინსტრუქცია

  • გარეცხილ ბრინჯს დაუმატეთ 180 მლ წყალი, დადგით საშუალო ცეცხზე და ადუღეთ 3-4 წთ (ვხარშავთ ნახევრად). შემდეგ გაავლეთ ცივი წყალი და მშრალად შეინახეთ ფარშში დამატებამდე.
  • გაცხელებულ ტაფაზე დაასხით ზეთი, დაუმატეთ კარაქი და როცა კარაქი გადნება დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოშუშეთ, როცა შეოქროსფერდება გადმოდგით ცეცხლიდან.
  • მოზრდილ ჯამში მოათავსეთ საქონლის ფარში, დაუმატეთ ბრინჯი, მოშუშული ხახვი, წვრილად დაჭრილი ქინძი & პიტნა, ძირა, მარილი, პილპილი და დაღერღილი წიწაკა, კარგად ამოურიეთ რომ ყველა ინგრედიენტი თანაბრად გადანაწილდეს ფარშში.
  • დაკონსერვებულ ვაზის ფოთლებს გაავლეთ წყალი და შეაშრეთ. პრიალა ზედაპირით დადეთ თეფშზე, გლუვი ზედაპირის მხარეს, ფართო ნაწილთან დადეთ 1 ს.კ. შიგთავსი, გადაკეცეთ ვიწრო მხარისკენ, ერთი გადახვევის შემდეგ გადმოუკეცეთ გვერდები და ბოლომდე გადაახვიეთ. ასე გაიმეორეთ დანარჩენი ტოლმებისთვისაც.
  • ქვაბის ძირზე ჩააფინეთ ვაზის ფოთლები და ერთმანეთთან მჭიდროდ ჩააწყვეთ მომზადებული ტოლმები, დაასხით 2 ჩაის ჭიქა (500 მლ) წყალი, დაუმატეთ ლიმონის წვენი და მარილი. ზემოდან დაადეთ განიერი თეფში (იმისთვის რომ მომზადებისას ზემოთ არ ამოვიდნენ ტოლმები). ქვაბს დაახურეთ თავსაფარი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. როცა ადუღდება, დაუწიეთ და ადუღეთ 1 საათი და 15 წთ. მომზადებული ტოლმა სერვირებამდე 15 წუთით დაასვენეთ ქვაბში.
  • სოუსისთვის გაწურულ მაწონს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი და პიტნა, მარილი, შაქარი, ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი. კარგად ამოურიეთ და სოუსიც მზადაა.
  • ტოლმა მიირთვით მაწვნის სოუსთან ერთად.

– WPZOOM

შეიძლება ასევე დაგაინტერესოთ:

  • ქათამი უნგრულად - Paprikashქათამი უნგრულად - Paprikash
  • ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)ბერძნული გირო ქათმის ხორცით (ვიდეო)
  • ჩინური ტორტი ატმითა და ბანანითჩინური ტორტი ატმითა და ბანანით
  • ლაბნეს ჩიზქეიქი თხილეულის მიქსით (ვიდეო)ლაბნეს ჩიზქეიქი თხილეულის მიქსით (ვიდეო)
  • ქორნდოგები - ვიდეო რეცეპტიქორნდოგები - ვიდეო რეცეპტი
  • საზამთროს ლიმონათისაზამთროს ლიმონათი
  • თურქული ბაზლამათურქული ბაზლამა
  • ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)ჯინჯერის ორცხობილები (ვიდეო რეცეპტი)

მედეა ჩუბინიძე

ბლოგის ავტორი.

ავტორი

ავტორი

მედეა ჩუბინიძე

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget

პოპულარული პოსტები

  • ლიმონჩელო - ლიმონის ლიქიორი იტალიიდანლიმონჩელო – ლიმონის ლიქიორი იტალიიდან
  • ტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსითტოლმა ვაზის ფოთოლში მაწვნის სოუსით
  • კრაბის სალათიკრაბის სალათი
  • როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებშიროგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბურგერი სახლის პირობებში
  • ქათმის სალათი ბულგარული წიწაკითქათმის სალათი ბულგარული წიწაკით

დაგვიმეგობრდით Facebook-ზე

Facebook Pagelike Widget



LetsCook.Ge ©2020